Ana SayfaHaberlerFenerbahçe Süper Kupa Finali'ne U19 takımı ile çıkacak, önümüzdeki 2 yıl Türkiye...

Fenerbahçe Süper Kupa Finali’ne U19 takımı ile çıkacak, önümüzdeki 2 yıl Türkiye Kupası’na katılmayacak

Fenerbahçe başkanvekili ve kulüp sözcüsü Erol Bilecik, Fenerbahçe’nin Süper Kupa maçı için U19 takımıyla Şanlıurfa’ya gideceğini açıkladı.

Bilecik yaptığı açıklamada, “Süper Kupa maçı için TFF’ye bir kez daha yazı yolladık. Süper Kupa, uygun bir tarihe ertelenmez ve yabancı hakem atanmaz ise maça U19 takımı ile çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye Kupası’na katılmayacaklarını söyleyen Bilecik, “Türkiye Kupası’ndan affımızı isteyen bir çalışma içine gireceğiz. Bayram sonrasında TFF’ye bütün gerekli başvurular yapılacak. Önümüzdeki iki sezon boyunca Türkiye Kupası’na katılmama kararı aldık” dedi.

Fenerbahçe U19 ile maça çıkabilir mi?

Spor hukukçusu, avukat Fatih Şaşıoğlu:

“Fenerbahçe’nin Lig / Kupa maçlarına veya Süper Kupa Finaline U19 kadrosu ile çıkmasının TFF Talimatlarına göre hiçbir yaptırımı yoktur, kulüpler bu konuda karar vermekte serbesttir. Avrupa’nın bazı liglerinde bu konuda katı kurallar uygulandığı görülmektedir. “

“Örneğin Fransa Kupası’nda müsabaka kadrolarında yer alan futbolculardan en az 7 tanesinin, kulübün son 2 resmi müsabakasının en az 1 tanesinde oynamış olma zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak TFF Talimatlarında böyle bir kural bulunmamaktadır. Dolayısıyla Fenerbahçe, Süper Kupa müsabakasına U19 kadrosuyla çıkmakta serbesttir. “

“Fenerbahçe’nin sahaya çıkmaması durumunda Futbol Disiplin Talimatında yer alan Sportmenliğe Aykırı Hareket (md. 36) ve Talimatlara Aykırı Hareket (md. 46) uyarınca para cezaları ve hak mahrumiyeti cezaları verilebilecektir.”

- Advertisment -