Ana SayfaHaberlerFenerbahçe'den 'İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına tepki!

Fenerbahçe’den ‘İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına tepki!

Fenerbahçe, kamuoyunda 'İstanbul Sözleşmesi' olarak bilinen 'Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çekilmesine dair açıklama yaptı. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada "Kadınlar ve kız çocukları için toplumumuzu aynı noktada olmaya davet ediyoruz" başlığı kullanılırken "Fesih kararının yeniden gözden geçirilmesini talep ve rica ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Fenerbahçe'nin açıklaması sosyal medyada destek gördü.

Fenerbahçe, kamuoyunda ‘İstanbul Sözleşmesi’ olarak bilinen ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nden 20 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye’nin çekilmesine dair açıklama yaptı. Sarı-lacivertlilerin açıklamasında fesih kararının gözden geçirilmesi rica edildi. Fenerbahçe’nin açıklaması şöyle:

“Geride bıraktığımız hafta sonu İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine dair kararı üzülerek öğrendik.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin, kadın erkek eşitliğinin sağlanması adına hayata geçirdiği HeForShe kampanyasını iki yıldır destekleyen,

Kadınlar ve kız çocuklarının toplumda ve sporda özgürce, eşit şartlar altında yer alması adına pek çok çalışma yürüten,

Kadınlara yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu bilerek en yüksek sesle; “Kadına Şiddet Suçtur! Ortak Olma Seyirci Kalma!” diyen

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ olarak,

sözleşmenin yürürlükten kaldırılmasının toplumsal sonuçlarından endişe duyduğumuzu vurgulamak istiyoruz.

Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ve şiddeti önlemeye yönelik önemli bir adım olan İstanbul Sözleşmesi’ni tüm toplumumuzun ortak menfaati için gözetmemiz gerektiğine inanıyoruz ve bu doğrultuda fesih kararının yeniden gözden geçirilmesini talep ve rica ediyoruz.”

Eczacıbaşı Kulübü’de sözleşmenin kaldırılmasına tepki gösterdi

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasına tepki gösteren Eczacıbaşı Vitra alınan kararı sosyal medya üzerinden eleştirdi.

Eczacıbaşı Vitra Voleybol Takımı, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararına tepki gösterdi. Kulübün sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan mesajlarda şu ifadeler kullanıldı, “Taraf devletlerin, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ve şiddeti önlemeye yönelik kararlılığını gösteren İstanbul Sözleşmesi, çağdaş bir uluslararası insan hakları sözleşmesidir ve kadınlar için hayati önemdedir. Türkiye’nin refahı için çalışan tüm kurum ve kişilerin, ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların yaşamı söz konusuyken, İstanbul Sözleşmesi’ni ortak geleceğimizin teminatı olarak göreceğine inanıyoruz.”

Kadınların yanındayız

Açıklamada ayrıca, “Kadınların azmi ve başarılarıyla ülkemizin adını dünyaya duyuran, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Kadınlar ve Spor Dünya Ödülü’ne layık görülen Eczacıbaşı Spor Kulübü olarak eşit, adil ve şiddetsiz bir yaşam mücadelesinde kadınların yanındayız.” ifadeleri yer aldı. Eczacıbaşı Kulübü, Türkiye’nin 4 bir yanında genç kızların voleybola başlaması için de etkinlikler düzenlemişti. Kulüp Başkanı Faruk Eczacıbaşı da kadınlara pozitif ayrımcılıkla yaklaştıklarını açıklamıştı.

- Advertisment -