Halk TV Ana Haber Bülteni’nin sunucusu Ece Üner hakkında X hesabından paylaştığı “FETÖ artığı operasyon çocuklarının itibar suikastleri bıktırdı artık!” tweeti nedeniyle “yargı organlarını alenen aşağılama” ve “adil yargılamayı etkilemeye” teşebbüs suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.
Mevcutlu olarak ifade vermeye götürüldüğü savcılıktan yurtdışına çıkış yasağı ve imza şartıyla adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edilen Üner, sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.
Üner, soruşturmaya gerekçe gösterilen tweeti, gazeteci İsmail Saymaz’ın pasaportunun iptal edilmesine neden olan soruşturmayı duyurduğu tweetine yanıt olarak paylaşmıştı.
“‘Operasyon çocuğu’ dediğim Rasim Ozan Kütahyalı”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
Üner, serbest bırakılmasının ardından şu açıklamayı yaptı:
“8 Mart Çanakkale Zaferi’nin kutladığımız gün. O yüzden bir kere daha İstiklal Marşı’nı ve ilk kelimesini, ‘korkma’yı hatırlamak ve hatırlatmakta fayda var buradan bütün meslektaşlarıma.
Çünkü anladığım kadarıyla bunun tersi bir atmosfer yaratılmaya çalışılıyor. Fakat mağdur olduğum bir davadan şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldım.
Çok uzun süredir Ergenekon, Balyoz döneminde olduğu gibi birçok insanı intihara sürükleyen, birçok insanı hapse attıran, aileleri parçalayan, birçok kıyıma sebep olan bir kişi çok uzunca bir süredir beni, ailemi hedef alıyor.
İftira atarak, aşağılayarak, yalan söyleyerek ve aynı dönemden birtakım dersler alınmış olunmasına rağmen, ‘kandırıldık’ denmiş olmasına rağmen aynı dönemin işaretlerini bu dönem görüyor olmam, bu kişi tarafından açık hedef haline getirilmiş olmam, onun sonuçları olarak tehdit altında yaşıyor olmam. Bütün bunlar dolayısıyla İsmail Saymaz’ın ‘itibar suikastı’ kelimesini, ifadesini üstüme alındım.
Aynı itibar suikastının mağduru olarak tam da bugün, çok manidar bir şekilde söz konusu olan şahıs, ‘operasyon çocuğu’ dediğim Rasim Ozan Kütahyalı ile ilgili suç duyurusunda bulunacakken, dediğim gibi mağdur olduğum davanın şüphelisi oldum.
Çünkü savcıları ve yargı makamını etkilediğim şeklinde algılanmış söz konusu mesaj. Öyle bir şey yok. Çok uzun süredir ekranlarda da Halk TV kayıtlarında da vardır. ‘FETÖ artığı’ ve ‘operasyon çocuğu’ ifadesini söz konusu şahıs, ailemi, beni hedef alan, aşağılayan, iftira atan, yalanlarla hedef gösteren kişiyle ilgilidir. Dediğim gibi, mağdur olduğum bir davanın şüphelisi olarak adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Durum budur.”