Ana SayfaHaberlerFidan, Hamas lideri Haniye ile Doha’da görüştü: Hafta sonu Türkiye’ye gelecek

Fidan, Hamas lideri Haniye ile Doha’da görüştü: Hafta sonu Türkiye’ye gelecek

Fidan, Hamas lideri Haniye ile Doha’da biraraya geldi. Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, "Hafta sonu Filistin davasının lideri misafirim olacak. Beraber birçok şeyleri dertleşeceğiz, konuşacağız" diyerek Haniye’nin Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Katar’ın başkenti Doha’daki görüşmesinde Gazze’ye insani yardım, ateşkes ve rehine takası konuları ele alındı. Doha’da yapılan görüşme, 3 saat sürdü. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “1967 sınırlarını temel alan 2 devletli bir anlaşmayı Hamas kabul ediyor. Sonrasında askeri kanadını lağvedecek” dedi. Fidan, “amacının, Batılı devletlerin Hamas’ın niyetlerine ilişkin bazı kaygılarına yanıt vermeye çalışmak” olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (17 Nisan) AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Hafta sonu Filistin davasının lideri misafirim olacak. Beraber birçok şeyleri dertleşeceğiz, konuşacağız” diyerek Haniye’nin Türkiye’ye geleceğini açıklamıştı.

Erdoğan, grup toplantısında ayrıca Hamas’la ilgili şöyle konuşmuştu:

“Kuvâ-yi Milliye ne ise Hamas da aynen odur. Bunu söylemenin bedelinin olduğunun farkındayız. Ne suikast girişimlerine ne darbe girişimlerinize boyun eğmeyeceğim. Tek başıma kalsam dahi Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğim.”

Hamas: “Gurur duyduk”

Hamas, Erdoğan’ın bu sözleriyle ilgili sitesinden açıklama yaptı. Hamas’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurtuluş Savaşı sırasında Kuvayı Milliye’nin rolünü; Filistin halkını, topraklarını ve mukaddes mekanlarını savunmak için verdiği mücadelede Hamas’ın rolüne benzeterek Hamas’a ve Filistin’deki direnişe verdiği cesur destekten dolayı derin takdir ve gurur duyduğumuzu ifade ediyoruz.”

Resim

- Advertisment -