Ana SayfaHaberlerFidan’dan İsrail’e dezenformasyon suçlaması: “İsrail vurduğu sağlık merkezlerinin altında komuta merkezleri, tüneller...

Fidan’dan İsrail’e dezenformasyon suçlaması: “İsrail vurduğu sağlık merkezlerinin altında komuta merkezleri, tüneller arıyor”

Bu yıl İstanbul’da üçüncüsü düzenlenen Stratejik İletişim Zirvesi Stratcom’da konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Gazze’de ele geçirdiği El Şifa Hastanesi’nin altında Hamas’ın karargahını aramasına dezenformasyon dedi: “Geçmişte Afganistan ve Irak'a müdahalenin yolunu açan ve bölgemizi kaosa sürükleyen kurumsallaşmış dezenformasyon, bugün Gazze'de iş başında. Hastaneleri vurup suçu başkasına atmaktalar. Bu yüzden vurdukları sağlık merkezlerinin altında komuta merkezleri, tüneller aramaktalar.”

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Stratejik İletişim Zirvesi Stratcom İstanbul’da başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 30 ülkeden iletişimcilerin katıldığı zirvenin açılışında konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “47 gündür Gazze’de yaşananlarla daha önce elitler düzeyinde tartışılan uluslararası sistem krizi, dünya halklarının bütün boyutları ile tanıklık ettiği bir hale dönüştü” dedi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın gündeminde ise İsrail’in dezenformasyonları vardı:

“İsrail’in 7 Ekim olayları sonrasında Gazze’de ve Batı Şeria’da işlediği savaş suçları bağlamında iki tür dezenformasyona maruz kaldık: Birincisi batı medyasının Filistinlilerin maruz kaldığı dramı yok sayan tarafgir tutumudur. Diğeri ise 7 Ekim olayları ile sınırlı olmayan İsrail’in gerçeklerini perdeleyerek bütün dünyayı inandırmaya çalıştığı kurumsallaşmış dezenformasyondur.

“İsrail’in bu dezenformasyonunun şu anki kriz özelindeki amacı altı bini çocuk olmak üzere on dört binin üzerindeki sivil Filistinliyi, orta çağı hatırlatan bir hunharlık ile katletmesini meşru müdafaa kisvesi altında aklamaktır. Bu yüzden hastaneleri vurup suçu başkasına atmaktalar. Bu yüzden vurdukları sağlık merkezlerinin altında komuta merkezleri, tüneller aramaktalar. Ancak İsrail’in kurguladığı bu hikâyenin esas odağı bu işgali ört bas edip Kudüs’te, Gazze’de ve Batı Şeria’daki eylemleriyle iki devletli çözümü fiilen imkansız hale getirmektir.

“Bu kurguya sadece Filistinlilerin dışlandığı ve buna rağmen uluslararası topluma “barışa giden yol” olarak lanse edilen bölgesel normalleşme planını da eklediler. Biz Türkiye olarak Filistin sorununa adil ve kalıcı bir çözüm getirmeyi hedef koymayan hiçbir girişimin başarılı olamayacağını dile getirdik. Türkiye olarak bu anlayışla ileri dönük bir adım attık ve barışın ancak bölgesel sahiplenme temelinde bir garantörlük mekanizması ile korunabileceğini açıkladık. Bu fikrimizin tartışılmaya başlandığını görmek bizleri memnun etmektedir. Üzerimize düşeni yapmaya ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaktan asla geri durmayacağız.”

Fidan, dezenformasyonun hakikati bulanıklaştırdığı bir dünyada yaşandığını ifade ederek “Geçmişte Afganistan ve Irak’a müdahalenin yolunu açan ve bölgemizi kaosa sürükleyen kurumsallaşmış dezenformasyon, bugün Gazze’de iş başında. Halbuki bizim devlet anlayışımız devletlerin her ne şartta olursa olsun, gerçekleri söylemesi esasına dayanmakta, devletleri de güvenilir yapan işte bu gerçektir. Bu noktada devletlere düşen görev hakikatin yitirilmesi krizine son vermektir” dedi.

- Advertisment -