Ana SayfaHaberlerDünyaFİFA Dünya Kupası 2030 adayı Ukrayna’nın futbol federasyonu başkanı, 600 bin Euroluk...

FİFA Dünya Kupası 2030 adayı Ukrayna’nın futbol federasyonu başkanı, 600 bin Euroluk yolsuzluk iddiasıyla tutuklandı

Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Pavelko ve federasyonun genel sekreteri, 600 bin Euro’yu zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla dün (29 Kasım) tutuklandı. Ukrayna, Portekiz ve İspanya ile beraber 2030 yılında FİFA Dünya Kupası’nın ev sahibi olmak için adaylığını açıklamıştı. Pavelko yolsuzluk iddialarını haberleştiren gazetecileri “Rusya’nın piyonu” olmakla suçlamıştı.

Dün (29 Kasım) Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Pavelko ve federasyonun genel sekreteri Yuri Zapisotsky, 600 bin Euro’yu zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla tutuklandı. Pavelko ve Zapisotsky, yapay çim üreten bir fabrikanın kurulması için Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösteren bir firmaya yapılacak ödemenin yaklaşık 600 bin Euro’sunu zimmetlerine geçirmekle suçlanıyor.

Ukraynalı yetkililer, ikilinin 200 bin Euro’luk kefalet ödemesi durumunda serbest bırakılacağını veya tutuklu olarak yargılanacağını açıkladı.

Ukrayna, İspanya ve Portekiz ile birlikte FİFA 2030 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için aday olmuş, kupayı bu iki ülke ile birlikte düzenlemek istediğini açıklamıştı. Üçlü teklife Pavelko önderlik ediyordu. 2030 Dünya Kupası için adaylığını açıklayan diğer ülkeler ise Yunanistan, Mısır, Suudi Arabistan ve yine ortak bir organizasyon teklif eden Güney Amerika ülkeleri.

- Advertisment -