Ana SayfaHaberlerFikirtepe’de üç kişinin ölümüne sebep olan patlamada terör şüphesi

Fikirtepe’de üç kişinin ölümüne sebep olan patlamada terör şüphesi

Kadıköy Fikirtepe’deki patlamayla ilgili soruşturmayı terör şüphesi nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu yürütecek. Hayatını kaybeden iki Özbekistanlının patlamanın yaşandığı dairede değil bir üst katta oturdukları tespit edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ilk açıklamasında patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu söylemişti. İBB Başkanı İmamoğlu, “ilk tespitlerimize göre doğalgaz kaynaklı değil” açıklaması yapmıştı. İGDAŞ’tan da binada doğalgaz bağlantısı olmadığı açıklaması gelmişti.

Kadıköy Fikirtepe’de üç katlı bir binanın 2’inci katında meydana gelen patlamada üç kişi hayatını kaybederken bir kişi de yaralanmıştı. Patlama sonrası binada yangın çıkmıştı.

Arama çalışmalarında yaralı kurtulan Özbekistanlı A.K.’nin 68 yaşındaki babası M.K ile 10 yaşındaki kızı N.K ile henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere üç kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Özbekistanlı ailenin patlamanın yaşandığı dairede değil bir üst katta oturdukları tespit edildi.

Terör şüphesi nedeniyle olayla ilgili soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu yürütecek.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olayın ardından patlamanın doğalgazdan kaynaklandığını duyurmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “ilk tespitlerimize göre doğalgaz kaynaklı değil” açıklaması yapmıştı. İGDAŞ da apartmanda doğalgaz bağlantısı olmadığını açıklamıştı.

- Advertisment -