Ana SayfaHaberlerDünyaFilistin Devlet Başkanı Abbas, Putin’le buluşup “ABD’ye güvenmiyoruz” dedi, ABD: “Hayal kırıklığına...

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Putin’le buluşup “ABD’ye güvenmiyoruz” dedi, ABD: “Hayal kırıklığına uğradık”

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas 13 Ekim’de Astana’da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmüş, ABD’ye sert eleştiriler yöneltmişti: “ABD’ye güvenmiyoruz ve hiçbir şart altında ABD’nin Filistin-İsrail sorununu tek başına çözebileceğini düşünmüyoruz.” Abbas ayrıca Rusya’ya “uluslararası hukukun ve adaletin” yanında durduğu için teşekkür etmişti. Beyaz Saray yetkilileri bu sözler nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını ve öfkelendiklerini açıkladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, 13 Ekim’de Astana’da düzenlenen ikili görüşmede Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Abbas, Putin’in Filistin’e desteğinden memnun olduğunu açıkladı: “Rusya uluslararası hukuk ve adaletin yanında, bu bile bizim için yeterli.”

Abbas ayrıca Putin ile gerçekleşen görüşmede ABD’yi sert bir şekilde eleştirdi: “ABD’ye güvenmiyoruz, ona güvenip de hareket etmiyoruz. Hiçbir şart altında ABD, İsrail-Filistin sorununu tek başına çözebilecek bir konumda değil.”

Beyaz Saray yetkilileri bu sözler hakkındaki tepkilerini Axios’a iletti: “Hayal kırıklığına uğradık, öfkeliyiz.”

- Advertisment -