Ana SayfaHaberlerİstanbul’da bugün Gazze için Vicdan Mahkemesi kuruluyor

İstanbul’da bugün Gazze için Vicdan Mahkemesi kuruluyor

Filistin'e Özgürlük Platformu'nun bugün düzenlediği etkinlikte ‘Vicdan Heyeti’, 15 ayrı masanın hazırladığı İsrail’in suç dosyalarını dinleyecek ve ardından kararını açıklayacak.

Filistin’e Özgürlük Platformu, bugün saat 10.00-17.30’da İsrail’in soykırım suçlarını yargılamak üzere bir ‘Vicdan Mahkemesi’ gerçekleştirecek.

Toplantıyı canlı izlemek için:

Simgesel nitelikteki uluslararası mahkemede incelenecek delillerin, alanlarında uzman kişiler ve o alanda örgütlenen aktivistlerden oluşan 15 masa tarafından dosyalandığını ve ‘Vicdan Heyeti’ne teslim edildiğini belirten Platform, çağrı metninde şöyle dedi:

“İsrail’in kasıtlı ve planlanmış bir soykırım gerçekleştirdiğini gösteren bu dosyalar, uzman hukukçulardan oluşan bir heyet rehberliğinde, ceza hukukun gerektirdiği şekilde; belgeleriyle, delilleriyle hazırlandı.

Vicdan Heyeti, mahkemede bu 15 masanın hazırladığı suç dosyalarını dinleyecek ve ardından kararını açıklayacak.

Amacımız, Güney Afrika’nın başlattığı yoldan ilerleyerek İsrail’in soykırım suçundan yargılanması için verilen küresel mücadeleyi güçlendirmek, bu yola bir taş daha eklemektir.”

Filistinli tanıklar ve gazeteciler, Güney Afrika’nın Lahey başvurusunu yapan hukukçular, Gazze’den doktorlar, uluslararası alanda soykırım tartışması yapan akademisyenler ve dünya genelinden aktivistler etkinliğe katılacak.

Etkinlikte ayrıca, Güney Afrika heyetinden Khaled Al-Shouli, Filistinli hukukçu Amjad Salfiti, soykırımın tanığı Dr. Ghassan Abu Sittah, DAAR Kültürel Miras Araştırmaları’ndan Sandi Hilal ve Alessandro Petti ile Jewish Voice for Peace adına konuşmalar yapılacak.

Etkinlik yeri ve zamanı

  • Tarih: 23 Mart Cumartesi (Bugün)
  • Saat: 10.00-17.30
  • Yer: Taxim Hill Hotel (Sıraselviler Caddesi, No: 5 Taksim/İstanbul)

‘Vicdan Mahkemesi’ etkinliği, Filistin’e Özgürlük Platformu’nun YouTube kanalından da canlı izlenebilecek.

Etkinlik programı

  • 10.00 Açılış konuşmaları. Vicdan Heyeti’nin iddianameyi okuması
  • 10.30-12.30 Uluslararası konuşmacılar – Masaların dosya sunumları (I) – Filistinli tanıkların dinlenmesi
  • 12.30-13.30 Ara
  • 13.30-17.30 Uluslararası konuşmacılar – Masaların dosya sunumları (II) – Filistinli tanıkların dinlenmesi – Kararın açıklanması
  • 18.30 Basın açıklaması(Şişhane Otoparkı Üstü)
  • 19.26 İftar (Şişhane Otoparkı Üstü)
- Advertisment -