Ana SayfaHaberlerDünyaFin başbakanı “İsveç sınıfın yaramaz çocuğu değil” demişti ama Fin medyası “Finlandiya,...

Fin başbakanı “İsveç sınıfın yaramaz çocuğu değil” demişti ama Fin medyası “Finlandiya, İsveç olmadan NATO üyesi olmak için Türkiye ile anlaştı” diyor

Fin gazetesi Iltalehti’ye konuşan Fin diplomatlar, Türkiye ve Finlandiya’nın İsveç olmadan Finlandiya’nın NATO üyesi olması konusunda geçen ay bir uzlaşıya vardıklarını söyledi. Habere göre geçen hafta da Finlandiya Meclisi’nde bulunan bütün partiler bir araya geldi ve kapalı bir toplantıda Finlandiya’nın İsveç olmadan da NATO üyesi olması konusunda uzlaştı. Çıkan karara sadece Sol Birlik Partisi itiraz etti. Fin diplomatlar, Iltalehti gazetesi muhabirine İsveç’in Türkiye tarafından veto edilmesi durumunda Finlandiya’nın NATO üyeliğinin gerçekleşmemesinden endişe duyduklarını belirtti: “Finlandiya’nın konumu İsveç’ten farklı, biz Rusya’ya sınır komşusuyuz.”

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, geçen hafta İsveç Başbakanı ile birlikte bir basın toplantısı düzenlemiş ve Finlandiya’nın İsveç ile birlikte el ele NATO’ya girmek istediğini belirtmişti.

- Advertisment -