Ana SayfaHaberlerEkonomiFirst Abu Dhabi Bankası, Yapı Kredi'yi almak için görüşmelere başladı, hisseler zirve...

First Abu Dhabi Bankası, Yapı Kredi’yi almak için görüşmelere başladı, hisseler zirve yaptı

Bloomberg, First Abu Dhabi Bank'ın (FAB), Yapı Kredi’yi satın almak için ilk görüşmelere başladığını yazdı. Yapı Kredi'nin hisseleri haberin ardından %9,4 oranında artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük kredi kuruluşu olan First Abu Dhabi Bank PJSC (FAB), Yapı Kredi Bankası’nı satın almak için girişimlerde bulunuyor. FAB, mevcut değeri yaklaşık 7,6 milyar dolar olan Yapı Kredi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda Türk bankasının sahipleriyle ön görüşmelerde bulundu. Bu istikşafi görüşmeler, FAB’nin dış pazara açılmasının bir parçası olarak görülüyor. Bu hamle, FAB’nin Türk bankalarına olan ilgisini de yansıtıyor. Bu görüşmelerin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve FAB’nin satın alma işlemine nihayete erdireceğine dair bir garanti bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Görüşme haberlerinin ardından Yapı Kredi’nin hisselerinde önemli bir yükseliş yaşandı ve hisseler, %9,4 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Benzer şekilde Yapı Kredi’nin çoğunluk hissedarı Koç Holding’in hisseleri ilk işlemlerde %8’e kadar yükseldi ancak daha sonra %4,4’e geriledi. Piyasanın bu tepkisi, böyle bir anlaşmanın ilgili taraflar üzerindeki potansiyel etkisini göstermesi bakımından ehemmiyetli. Aynı zamanda yatırımcıların, FAB’nin Türkiye pazarına girme ihtimaline ilişkin iyimserliğine de işaret ediyor.

- Advertisment -