Ana SayfaHaberler“Fiyatlarda durulma eğilimi başlamıştır”

“Fiyatlarda durulma eğilimi başlamıştır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de gerçekleşen kabine toplantısının ardından konuştu: “Mevcut sıkıntıların üstesinden sabrederek geleceğiz. Önümüzdeki fırsatlar ödediğimiz bedellerden fazla", "Birileri ekonomi politikamızın başarısını gölgelemek istese de uluslararası değerlendirmeler tersini söylüyor", "Fiyatlarda da durulma eğilimi başladı", “Yeni yılın ilk aylarıyla birlikte enflasyon düşüş trendine girecek.”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

“Tahıl krizinde önemli bir dönüm noktasındayız. İstanbul’daki anlaşma düğümü çözdü. Tahıl krizinin aşılması konusunda atılan adımlar, ülkemizin gayreti herkes tarafından kabul edilmekte. Tahıl krizi gayretimizle aşıldı. Sürecin sağlıklı yürümesi için de gayret sarf ediyoruz. Bu süreci takip edecek koordinasyon merkezi İstanbul’da bir araya geldi. Bu arada ilk gemi de yola çıktı.”

“Mevcut sıkıntıların üstesinden sabrederek geleceğiz. Önümüzdeki fırsatlar ödediğimiz bedellerden fazla. Ekonomide bir tercihte bulunduk. Ya işsizliği artıracak kararlar alacaktık ya da istihdamı artıracak adımlar atacaktık. Biz istihdamdan yana tercimizi kullandık. Birileri ekonomi politikamızın başarısını gölgelemek istese de uluslararası değerlendirmeler tersini söylüyor.”

“Vatandaşımızdan dışa bağımlı olduğumuz enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmalarını bekliyoruz.”

“Fiyatlarda da durulma eğilimi başladı. Ekonomide küresel fiyatlarla ilgili kısımda da bir iyileşme olacaktır.”

“Yeni yılın ilk aylarıyla birlikte enflasyon düşüş trendine girecek.”

- Advertisment -