Ana SayfaHaberlerDünyaFlorida’nın Cumhuriyetçi valisi 50 kaçak göçmeni Obama çiftinin de yazlıklarının bulunduğu lüks...

Florida’nın Cumhuriyetçi valisi 50 kaçak göçmeni Obama çiftinin de yazlıklarının bulunduğu lüks sayfiye adası Martha’s Vineyard’a uçakla bıraktı

Bugün (15 Eylül) ABD’nin en zenginlerinin, siyasetçilerin yazlıklarının bulunduğu sayfiye adası Martha’s Vineyard’da 50 kaçak göçmen tespit edildi. Göçmenlerin Teksas’tan Massachusetts’te bulunan sayfiye adasına masrafları Florida Valisi DeSantis tarafından ödenen özel iki uçakla getirildiği ortaya çıktı. Cumhuriyetçi Valiler Demokratların çoğunlukta olduğu kentlere göçmenleri otobüs ve uçaklarla yollayarak yasadışı göç sorununa dikkat çekmek istiyor, Demokratları yaklaşan ara seçimlerde göç konusunda zorlamayı amaçlıyor.

Florida Valisi Cumhuriyetçi Ron DeSantis’in maddi desteğiyle Teksas’tan havalanan iki uçak, içinde kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kaçak göçmeni Massachusetts’te bulunan lüks sayfiye adası Martha’s Vineyard’a getirdi. Martha’s Vineyard, Obama çiftinin de yazlıklarının bulunduğu, zenginlerin ve siyasetçilerin yaz dönemini geçirdikleri lüks bir ada.

Adaya inen kaçak göçmenler nereye geldiklerini bilmediklerini belirtti ve yetkilileri bulana dek yürüdü. Adadaki kamu görevlilerinin durumu fark etmesi üzerine eyalet ve kent yönetimi yardım çağırısında bulundu, ada sakinleri göçmenlere erzak yardımı yaptı ve göçmenler geçici olarak bir kiliseye alındı.

Cumhuriyetçi eyaletlerin valileri yaklaşan 2022 Kasım ara seçimlerinde Güney Amerika’dan Teksas’a gelen kaçak göçmenleri otobüsler ve uçaklarla Demokratların yaşadığı büyükşehirlere yollayarak Demokrat seçmen ve siyasetçileri göç karşıtı bir pozisyona çekmeye çalışıyor, seçimlerin gündem maddelerinden birinin yasadışı göç olmasını amaçlıyor.

- Advertisment -