Ana SayfaHaberlerVe açıklandı: Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Ve açıklandı: Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Altılı Masa zirvesi sonrası liderler beraber kürsüye çıktı. Ev sahibi Temel Karamollaolu, Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurdu. Adaylığının ilanının ardından ilk açıklamasını yapan Kılıçdaroğlu: "Millet İttifakı’nı oluşturan diğer parti liderleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak." Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'ndan bahsetmedi. Millet İttifakı mutabakat metninin 12. maddesi: “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaktır.”

21.00 – Millet İttifakı mutabakat metninin 12. maddesi: “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaktır.”

21.00 – Adaylık ilanı sonrası konuşan Kılıçdaroğlu: “Millet İttifakı’nı oluşturan diğer parti liderleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak.”

20:54 – Altılı Masa zirvesi sonrası liderler beraber kürsüye çıktı. Ev sahibi Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurdu.

20:25 – Altılı Masa toplantısı sona erdi.

18:45 – Altılı Masa zirvesinin devam ettiği Saadet Partisi Genel Merkezi’ne büyük Atatürk posteri ve bayrak asıldı.

18:30 – CHP Genel Merkezi’ne “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” imzalı, üzerinde Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı olan, “Dostların arasında, Halil İbrahim sofrasındayız” pankartı asıldı.

Fotoğraf: Hilal Köylü/Serbestiyet.

15:48 – İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi’ne geldi.

15:45 – Gelecek Partili Selçuk Özdağ: “Mansur Yavaş ve İmamoğlu’na CB yardımcılığı fikri, Gelecek Partili Feramuz Üstün’ün fikriydi.”

14:42 – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi’ne gitti.

15:39 – Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Merkezi’ne gitti.

15:36 – Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi’ne gitti.

15:31 – İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “Akşener ve Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdi. Genel Başkanımız birazdan Saadet Partisi’nde gerçekleşecek Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almışlardır.”

15:05 – CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: “Bütün taşlar yerine oturacak. #TeşekkürlerKılıçdaroğlu”

15:04 – DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Saadet Partisi’ne gitti.

14:55 – Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi’ne giderek Akşener’le görüşecek.

14:45 – İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu: “Sayın Meral Akşener tarafından Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifi sunuldu. Biz önerimizi sunduk, yanıt bekliyoruz.”

14:40 – İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “Meral Akşener, Saadet Partisi’ndeki toplantıya katılmayacak. Ayrı bir görüşmesi olacak.”

14:25 – Anayasa Hukukçusu, CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Halk TV’den Can Coşkun’a İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları durumunda büyükşehir belediye başkanlığı görevlerinden istifa etmelerinin gerekli olup olmayacağı tartışmasıyla ilgili şöyle bir değerlendirme yaptı:

“Resmi olarak olmadığı için seçime kadar iki belediye başkanının görevden ayrılmasına gerek yok. Ancak seçimden sonra cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanmaları durumunda bu görevden ayrılmaları gerekecek. İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı yardımcılığına geç atanmaları formül olarak düşünülebilir. Zira bu seçimden 10 ay sonra yerel seçimler var.”

14:00 – İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: ”Milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı yeni bir öneriyle Millet İttifakı’na önerisini sunmuştur. Yeni bir öneri sunduk. İki belediye başkanı icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun dedik. Toplantıya katılmasını umuyoruz.”

13.55 – İmamoğlu ile Yavaş, Akşener’le görüşme sonrası açıklama yaptı. Yavaş: “Akşener’in masaya dönmesi yeni bir uzlaşma milletimizin arzusudur.” İmamoğlu: “Ziyaretimizi genel başkanımızın bilgisiyle gerçekleştirdik.”

13.50 – Beş parti liderinin katılımıyla gerçekleşmesi beklenen Millet İttifakı toplantısı, saat 14.00’ten saat 15.00’e ertelendi.

13. 40 – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meral Akşener ile görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezi’nde.

- Advertisment -