Ana SayfaHaberlerUkrayna-Rusya heyetlerinin Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmelerine Rus oligark Abramoviç de katıldı

Ukrayna-Rusya heyetlerinin Dolmabahçe Sarayı’ndaki görüşmelerine Rus oligark Abramoviç de katıldı

İstanbul'da başlayan görüşmelere Rus oligark Roman Abramoviç de katıldı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba zehirlenme endişesi nedeniyle Ukrayna heyetine "Hiçbir şey yiyip içmemelerini ve tercihan yüzeylere dokunmamalarını tavsiye ediyorum" dedi. Reuters, görüşmelerde Rus milyarder Roman Abromoviç'in de bulunduğunu duyururken, müzakerelerin 'soğuk' bir ortamda başladığı aktarıldı. Ukraynalı müzakere ekibine yapılan 'yemek yemeyin' uyarısı ise gündem oldu.

Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki görüşmeler, bugün TSİ 10.30’da Dolmabahçe Sarayı’nda başladı.

Rus oligark Roman Abramoviç’in görüşmelere katılacağı iddiaları uluslararası basında gündeme gelmişti.

Kremlin, Abramovich’in önceleri barış görüşmelerinde yer aldığını ancak artık görüşmelerin müzakere ekipleri tarafından yürütüldüğünü açıklamıştı.

Daha önce de Batı ülkelerinin yaptırım uygulamaya başladığı ve geçen hafta içinde toplam değeri 1 milyar dolardan fazla olan gemileri Eclipse ve Solaris’i Türkiye karasularına getiren Chelsea’nın sahibi Roman Abramoviç’in iki ülke arasında yoğun bir diplomasi trafiğine dahil olduğu ortaya çıkmıştı. Abramoviç’in defalarda Moskova’ya gidip geldiği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeler yaptığı açıklanmıştı.

Abramoviç, görüşmeler sırasında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın hemen yanında

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba zehirlenme endişesi nedeniyle Ukrayna heyetine “Hiçbir şey yiyip içmemelerini ve tercihen yüzeylere dokunmamalarını tavsiye ediyorum” dedi. Mart ayı başında Ukraynalı barış müzakerecilerinin zehirlendiği iddiası gündeme gelmişti.

- Advertisment -