Ana SayfaHaberlerFransa, Ankara’da yaşayan Suriyeli gazetecinin iltica talebini reddetti: “Her şeye sahip olan...

Fransa, Ankara’da yaşayan Suriyeli gazetecinin iltica talebini reddetti: “Her şeye sahip olan biri için başkasının hayallerini yok etmek çok kolay”

IŞİD ve Kuzey Suriye hakkında Guardian, France 24 ve Middle East Eye gibi medya kurumlarına katkı veren Suriyeli gazeteci Hussam Hammoud’un eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaptığı iltica talebi Fransa tarafından reddedildi. Türkiye’de geçici sığınmacı statüsünde bulunan Hammoud, sığınma talebinde Türkiye’de Suriyelilere karşı artan saldırıları ve nefreti gerekçe gösterdi.

Guardian, France 24 ve Middle East Eye gibi uluslararası medya kurumlarına IŞİD ve Suriye konularında içerik sağlayan Suriyeli gazeteci Hussam Hammoud’ın eşi ve iki çocuğu ile birlikte yaptığı iltica başvurusu Fransa tarafından reddedildi. Hammoud, iltica başvurusunun gerekçesi olarak Suriye ve Türkiye kaynaklı ölüm tehditlerini ve  Türkiye’de artan Suriyeli nefretini sebep gösterdi.

Ailesiyle birlikte geçici sığınmacı olarak Ankara’da yaşayan Hammoud, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin en küçük adli olaylarda bile sınırdışı edildiğini belirtti, “Türkiye’de Suriyelileri koruyan bir hukuki rejim yok” dedi.

Hammoud iltica başvurusunun reddine sosyal medya hesabından tepki gösterdi: “Her şeye sahip olan birisi için başkasının hayatını ve hayallerini yok etmek çok kolay. Bugün Fransa iltica başvurumu hiçbir açıklama yapmadan reddetti. Bundan sonra Fransız medyası için yaptığım araştırmaları devam ettirip ettiremeyeceğimi bilmiyorum. Hiçbir şey için teşekkürler!”

- Advertisment -