Ana SayfaHaberlerFransa: “Kavala’nın derhal serbest bırakılması ve aleyhindeki tüm suçlamaların düşürülmesi için bir...

Fransa: “Kavala’nın derhal serbest bırakılması ve aleyhindeki tüm suçlamaların düşürülmesi için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz”

Fransa Dışişleri’nden Osman Kavala’ya verilen ceza hakkında açıklama: “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 10 Aralık 2019 tarihli kararı uyarınca Sayın Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılması ve aleyhindeki tüm suçlamaların düşürülmesi için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Türkiye’nin uluslararası taahhütlerine tam olarak uymasını bekliyoruz.”

Fransa’nın Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı, Osman Kavala hakkında verilen hükümle ilgili açıklama yayımladı. Açıklama şöyle:

Fransa, Sayın Osman Kavala’nın Türk mahkemeleri tarafından dün verilen müebbet hapis cezasını derinden esefle karşılıyor. Bu sivil toplum figürü, Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleri ihlal edilerek dört buçuk yıldan fazla bir süredir gözaltında tutuluyor.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 10 Aralık 2019 tarihli kararı uyarınca Sayın Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılması ve aleyhindeki tüm suçlamaların düşürülmesi için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Türkiye’nin uluslararası taahhütlerine tam olarak uymasını bekliyoruz. Özellikle İnsan Haklarının ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi kapsamında.

Fransa, insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne saygı gösterilmesine bağlılığını yineler.

- Advertisment -