Ana SayfaHaberlerFransa, Rosneft’in CEO’sunun; Almanya, Kremlin’e yakın oligarkın yatına el koydu

Fransa, Rosneft’in CEO’sunun; Almanya, Kremlin’e yakın oligarkın yatına el koydu

AB’nin yaptırım listesine eklenen 26 iş insanı arasında yer alan Rus oligark Usmanov’un yatına Almanya, Rus petrol şirketi Rosneft’in CEO’su Sechin’in yatına ise Fransa el koydu. Usmanov’un ünlü yatı Dilbar, bir yatta bulunan en büyük yüzme havuzuna ve iki helikopter pistine sahip.

Almanya makamları, Özbek asıllı Rusya vatandaşı milyarder Alisher Usmanov’un 600 milyon dolar değerindeki yatına el koydu.

AB’nin yaptırım listesine eklenen 26 Rusyalı iş insanı arasında yer alan Usmanov’un Dilbar adlı yatı, Ekim ayından bu yana onarım nedeniyle Hamburg’da bir tersanede bulunuyordu.


Alisher Usmanov

Usmanov için 52 aylık bir süreç sonunda özel olarak inşa edilen Dilbar, 2016’da 600 milyon dolar karşılığında kendisine teslim edilmişti.

Dilbar

156 metre uzunluğundaki süper yat, bir yatta kurulmuş en büyük yüzme havuzuna ve iki tane helikopter pistine sahip.

Usmanov’un şirketi USM Holdings’in İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’la sponsorluk anlaşması vardı. Ayrıca Usmanov yine Premier Lig kulüplerinden Arsenal’in sahibi olduğu yüzde 30 hissesini 2018’de 700 milyon dolara satmıştı.

İgor Sechin, Putin ile birlikte

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Rusya’nın petrol ve doğalgaz şirketi Rosneft’in 2012’den beri CEO’luğunu yapan İgor Sechin’e ait “Amore Velo” adlı yata el konulduğunu açıkladı.

Fransa makamları Rusyalı oligarklardan Sechin’in 280 metrelik yatının Fransa’nın güney kıyısında bulunan La Ciotat’taki tersane bölgesinde el koydu.

AB’de bulunan Rusyalı milyarderlere ait yatların, ABD ile suçlu değişim anlaşması bulunmayan Maldivler’e kaçırıldıkları söyleniyor.

Amore Vero

- Advertisment -