Ana SayfaHaberlerDünyaFransa’daki göçmen çocuklara “tecavüzcü katiller” diyen Eric Zemmour nefret söyleminden suçlu bulundu

Fransa’daki göçmen çocuklara “tecavüzcü katiller” diyen Eric Zemmour nefret söyleminden suçlu bulundu

Aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı, nefret söyleminden 10.000 euro para cezasına çarptırıldı. Dava, Eric Zemmour'un bir televizyon konuşmasında, refakatçisi olmayan göçmen çocukları "hırsızlar", "tecavüzcüler" ve "katiller" olarak nitelendirmesi üzerine açılmıştı.

2020’de bir televizyon kanalında Fransa’daki refakatsiz göçmen çocukları hakkında kullandığı ifadelerin konu edildiği davada Paris Mahkemesi, yıllardır provokatif sözleri ve göçmen karşıtı duruşuyla adından söz ettiren Zemmour’u 10 bin euro para cezasına çarptırdı.

Yargıç Delphine Cauchis ayrıca Zemmour’un ırkçılık karşıtı ve insan hakları kuruluşlarına 10.001 avro daha tazminat ödemesine ve bu davadaki mahkeme masraflarını 9.000 avroya kadar karşılamasına karar verdi.

Zemmour, kararın açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Rakiplerim yabancı suçluları masum Fransızlara karşı savunuyor. Ben masum Fransızları yabancı suçlulara karşı savunuyorum. Ne adalet, ne politikacılar, ne medya: kimse beni susturamayacak.”

Bu,  Zemmour’a karşı nefreti körüklemekten verilen ilk ceza değil, gazetecilik yıllarında da göçmenlere, Arap ve Afrika kökenli Fransız vatandaşlarına hakaretten hüküm giymişti.

Zemmour’un Kasım ayında adaylığını açıkladığı anketlerdeki yükselişinin ardından, eski gazeteciye verilen destek son haftalarda azalıyor.

Son anketlere göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Zemmour’a oy verme eğilimi yaklaşık %11 seviyelerinde, en yakın rakipleri Marine Le Pen ve Valerie Pecresse’nin arkasında yer alıyor. Bu da ikinci tura kalmayacağı anlamına geliyor.

Emmanuel Macron’a ilk turda destek ise %25 civarında seyrediyor.

- Advertisment -