Ana SayfaHaberler“Fransız ihtilali insanlık için felaket olmuştur” diyen Celal Şengör doktora tezini “Osmanlı...

“Fransız ihtilali insanlık için felaket olmuştur” diyen Celal Şengör doktora tezini “Osmanlı Hanedan Ailesi”ne atfetmiş

Son olarak Fransız İhtilali’nin insanlık için bir felaket olduğunu ve ayak takımının yönetiminin dünyayı bugünkü haline getirdiğini söyleyen Celal Şengör’ün 1982 yılında Houston Üniversitesi’nde yaptığı “Doğu İsviçre'deki Albula Geçidi bölgesinin Tetis ortamında jeolojisi: Neo-Tetis açılışında Palaeo-Tetis faktörü” adlı doktora tezini “Osmanlı Hanedan Ailesi”ne na ithaf ettiği ortaya çıktı. Şengör’ün Osmanoğlu ailesiyle bir akrabalığı bulunmuyor.

Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör’ün 41 yıl önce yayınlanan doktora tezini Osmanlı Hanedanı’na ithaf ettiği ortaya çıktı.

https://www.atmos.albany.edu/geology/theses/sengorphdtxtf.pdf

Celal Şengör’ün Houston University’de  doktorasını aldığı tezinin başlığı: “The geology of the Albula Pass area, eastern Switzerland in its Tethyan setting: Palaeo-Tethyan factor in Neo-Tethyan opening” (Doğu İsviçre’deki Albula Geçidi bölgesinin Tetis ortamında jeolojisi: Neo-Tetis açılışında Palaeo-Tetis faktörü)

24 Mart 1955’te İstanbul’da doğan Ali Mehmet Celal Şengör, Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğu. Babası bir dönem Tamek Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde de bulunan iş insanı Mehmet Asım Şengör, annesi ise Günseli Güler Şengör.

Celal Şengör siyasi görüşünün Kemalizm olduğunu ise şu cümleler ile ifade ediyor:

“Benim siyasi görüşüm tamamen Kemalizm’dir. Hem de en koyu haliyle! Çünkü Kemalizm eşittir; akılizm demektir.”

Kemalist olduğunu söylemesine rağmen Celal Şengör aynı zamanda sıkı bir monarşist ve elitist:

“Benim demokrasiye karşı bir sempatim yok. İdeal yönetim monarşidir. Yani bir kişi veya grup olacak.”

Celal Şengör son olarak Fatih Altaylı’nın programındaki “Fransız ihtilali aklı öldürmüştür. Ayak takımına iktidarı verirsen işte bugünkü dünya olur” açıklamasıyla gündem olmuştu:

“Fransız İhtilali insanlık için bir felaket olmuştur. Bakın İngiltere aydınlanmayı yaşadı ama birbirlerini yemediler. 17. Yüzyılda Kral’ın kafasını kestiler ama çok kısa sürede anladılar ki ayak takımının yönetimi ile bu iş olmuyor. Bunun için 2. Charles’ı göreve çağırdılar. Ama anayasal monarşi içerisinde.”

“Despot krallar bile aydınlanma ile yelkeni indirdiler. Çünkü aydınlanma aklı öne çıkartıyor. Fransız İhtilali aklı öldürmüştür. Her cephesi ile öldürmüştür. Akademiyi kapatıyor. Büyük ekolleri kapatıyor. Sourborn’u kapatmaya kalkıyor… Ayak takımına iktidarı verirseniz bugünkü dünyada gördüğümüz şey olur.”

- Advertisment -