Ana SayfaHaberlerBilim TeknolojiFransız Sciences Po üniversitesi intihali önlemek için chatGPT'yi yasakladı

Fransız Sciences Po üniversitesi intihali önlemek için chatGPT’yi yasakladı

Fransa’nın saygın üniversitelerinden Sciences Po, intihali önlemek için basit komutlarla karmaşık metinler oluşturabilen yapay zeka tabanlı ChatGPT kullanımını yasakladı.

Makale ve şiir de dahil olmak üzere hemen hemen her konuda metin üreten ChatGPT intihal konusunda endişelere yol açıyor.

Sciences Po’dan yapılan açıklamada, tüm öğrencilere ve öğretim üyelerine e-posta gönderildiği ve ChatGPT ile diğer yapay zeka tabanlı araçların yasaklandığı duyuruldu.

ABD medyasında yer alan haberlere göre ChatGPT, New York ve Seattle’daki bazı devlet okullarında da yasaklandı.

Ana kampüsü Paris’te bulunan Sciences Po, yazılımı kullanmanın cezasının kurumdan ve hatta Fransız yüksek öğretiminden dışlanmaya kadar gidebileceğini de belirtti.

ChatGPT hukuk fakültesi sınavından geçer not aldı

Öte yandan kasım ayında OpenAI tarafından piyasaya sürülen yapay zeka ChatGPT, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir hukuk fakültesinde yapılan sınavlardan geçer not aldı.

Minnesota Üniversitesi Hukuk Fakültesi profesörlerinden Jonathan Choi öğrencilerine yaptığı sınavın aynısını ChatGPT’ye yaptı. Yapay zeka 95 çoktan seçmeli ve 12 yazılı sorunun olduğu sınavdan geçer not aldı.

“ChatGPT hukuk fakültesine gidiyor” başlığıyla yayımlanan makalede yapay zekanın C+ aldığı belirtildi. Bu her ne kadar geçer bir not olarak kabul edilse de ChatGPT bir çok soruda sınıf sıralamasında sonlarda yer aldı ve özellikle matematiksel hesaplar gerektiren çoktan seçmeli sorularda başarısız oldu.

- Advertisment -