Ana SayfaHaberlerFuat Oktay açıkladı: Ermenistan Başbakanı Paşinyan Mart ayında Türkiye’ye gelecek

Fuat Oktay açıkladı: Ermenistan Başbakanı Paşinyan Mart ayında Türkiye’ye gelecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak için Mart ayında Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Paşinyan, 11-13 Mart tarihlerinde Türkiye’de olacak.

A Haber canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye-Ermenistan ilişkilerindeki normalleşme sürecini değerlendirdi.

“Şimdi barış zamanı”

“Karabağ’ın özgürleştirilmesi” diye ifade ettiği sürecin, savaş gibi algılansa da barışın anahtarı olduğunu söyleyen Oktay, “Şimdi barış zamanı” dedi.

Türkiye ve Ermenistan arasındaki görüşmelerin devam ettiğini hatırlatan Oktay, “Karşılıklı sıcak mesajların gidip geldiği, özel temsilcilerin atandığı, görüştüğü, sürecin başladığı ve şimdi Ermenistan Başbakanı’nın Antalya’da düzenlenecek olan Diplomasi Forumu’na katılacağını ifade ettiği bir sürece gelmiş durumdayız” diye konuştu.

“Umuyoruz ki Laçin koridoru en kısa sürede açılır”

Oktay ayrıca şunları söyledi:

“Arzu ederiz ki bu süreç hızlanır. Hemen bizim doğumuzdaki o koridorun açıldığı, hem kara yolu olarak hem de demir yolu olarak ve diğer tarafta Laçin koridoru anlamında anlaşılmıştı, Laçin koridorunun da çalıştığı bir yapıda yine Ermenistan kazanır. Türkiye kazanacaktır, Azerbaycan kazanacaktır, bölge kazanacaktır çünkü ticaret gelişecektir, turizm gelişecektir. Ümit ediyorum ki çok kısa sürede yol alırız, o koridorlar da açılır ve dolayısıyla o koridorlardan bambaşka bir pencere açılacaktır.”

- Advertisment -