Ana SayfaHaberlerFuat Oktay’dan Kılıçdaroğlu’na: “Siz kimsiniz ya? Ne olduğunuzu zannediyorsunuz?”

Fuat Oktay’dan Kılıçdaroğlu’na: “Siz kimsiniz ya? Ne olduğunuzu zannediyorsunuz?”

Kılıçdaroğlu’nun dün akşamki Erdoğan’ı eleştiren açıklamalarına karşılık veren Fuat Oktay: “Yok, ‘İskenderun’daki yangını bizim belediyemiz söndürdü’, yok ‘Bizim belediyemiz geldi şuradaki havalimanını onardı.’ Siz kimsiniz ya? Ne olduğunuzu zannediyorsunuz? Bu devletten farklı biri misiniz siz? Devletin yapamadığı havalimanını bir tane belediyeden gelen araç mı yapacak? Bu kadar mı acizleştiniz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi.

Oktay’ın açıklamaları şöyle:

“Bazı iddialardan bahsettim biz bütün gücümüzle buna odaklanmışken çok büyük bir depremi yönetmeye çalışıyorken bizimle görüşmek isteyenlere kapımızı açtık. Tüm bilgileri tüm açıklığıyla paylaştık. Geldiler görüştük ve ne yapıyorsak karşılıklı paylaştık. Çok ilginç iddialar var.

“Bakıyorsunuz iş makineleri yolda bekletilmekte, içeriye alınmamakta sosyal medya üzerinden yoğun bilgi kirliliği yapılması. Yağmalama iddiaları sosyal medya üzerinden… Yok ‘havalimanını biz yapıyoruz kim tutukluyorsa tutuklasın’. Son derece seviyesiz bir meydan okuma.

“Yok efendim yardımların kabul görmediğiyle alakalı… Yok, ‘İskenderun’daki yangını bizim belediyemiz söndürdü’. Yok ‘Bizim belediyemiz geldi şuradaki havalimanını onardı.’ Siz kimsiniz ya? Siz kimsiniz, ne olduğunuzu zannediyorsunuz?

“85 milyondan farklı biri misiniz siz? Bu devletten farklı biri misiniz siz? Devletin yapamadığını bir tane belediyeden gelen araç havalimanı yapacak. Bu kadar mı acizleştiniz?

“Bunları zamanında gördük, Adana’da gördük. Bir tane çadır kurup olmayan havalimanını açtık dediler. Hangi havalimanını yaptınız? Siz yapılan işlere ‘istemezük’ demek dışında ne yaptınız?

“Hatay Havalimanı’nda hasar sonrası DHMİ onarım çalışmalarını başlatıyor. Zaten afet yönetiyoruz ve şunu söylüyoruz Türkiye’deki tüm kuruluşlar tamamının her türlü imkanlar devletin AFAD’ın koordinasyonunda afetzedenin hizmetindedir. Her imkan kullanılır.

“Şimdi OHAL ilan ediyoruz, hızlı hareket etmek zorundayız, dolayısıyla kimsenin nazıyla uğraşacak durumda değiliz.”

- Advertisment -