Ana SayfaHaberlerAdana’da polisten göstericilere işkence

Adana’da polisten göstericilere işkence

Adana’da Furkan Vakfı mensupları, tutuklu olan 8 mensupları için yürüyüş ve basın açıklaması yapmak üzere gittikleri Cevat Yurdakul Caddesi’nde polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Vakfın sosyal medya hesaplarından polisin plastik mermi, biber gazı ve cop kullandığı müdahalenin görüntüleri yayımlandı. Furkan Vakfı, Alparslan Kuytul'un polis tarafından ‘bir market deposunda alıkonulduğunu’ duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi. Adana Valiliğimizce, gerekli soruşturma başlatılmıştır."

Furkan Vakfı mensupları, vakıf mensubu sekiz tutuklu kişi için Adana Seyhan’daki Cevat Yurdakul Caddesi’nde yürüyüş yapmak üzere buluşma noktasına giderken polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

Furkan Vakfı sosyal medya hesaplarından polis müdahalesini gösteren görüntüler paylaşıldı.

Furkan Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un sosyal medya hesabından, müdahale sırasında polisin Kuytul’u bir market deposunda alıkoyduğu duyuruldu.  

Alparslan Kuytul, bulunduğu market deposundan sosyal medya canlı yayını yaparak “Süleyman Soylu İçişleri Bakanı olduğu müddetçe AKP oy kaybetmeye devam eder. Süleyman Soylu’nun olduğu ülkede fikir ve ifade hürriyeti kalmaz” diye konuştu.

Furkan Vakfı mensupları, tutulduğu marketin etrafında Kuytul’un serbest bırakılması talebiyle bekliyor.

Süleyman Soylu: “Orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi”

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana Valiliği tarafından orantısız güç kullanımıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurarak şunları söyledi:

“Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan ‘Kuytulcu’lar, tüm uyarılara rağmen bugün Adana’da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır. Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir.

Ancak bugün, tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi. Adana Valiliğimizce, gerekli soruşturma başlatılmıştır.”

Polisin müdahalesine liderlerden tepkiler geldi:

Babacan: “28 Şubat mücadelesi cop tutmak için değil copları kırmak için verildi. Bütün coplar bir gün kırılacak”

Davutoğlu: “Bu çağdışı görüntüleri yaşatanlar derhal cezalandırılmalıdır”

Karamollaoğlu: “Kameralar önünde yapılan bu müdahaleleri gördükten sonra gözaltında yaşananları düşünmek bile istemiyoruz”

Polisin sert müdahalesine tanınmış isimler de tepkiler gösterdi:

Nihal Bengisu Karaca: “Artık Allah’a değil ‘devlet’ denilen puta tapılıyor bu ülkede”

Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya da sosyal medyadan paylaştığı mesajında “Sorumlular hakkında işlem yapılmazsa Adana’da hukuk rafa kaldırılmış demektir” dedi.

- Advertisment -