Ana SayfaHaberlerFutbolda ‘Şike Kumpası’ davası 5 yıl sonra sonuçlandı

Futbolda ‘Şike Kumpası’ davası 5 yıl sonra sonuçlandı

‘FETÖ’nün futbolda ‘şike soruşturması’nda kumpas kurduğu gerekçesiyle 88 sanığın yargılandığı davada bugün karar çıktı. Açıklanan ilk karara göre; Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya 1406 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), Futbolda Sözde Şike İddiaları” davasında sona gelindi ve ilk kararlar açıklandı.

Hidayet Karaca’ya 1406 yıl hapis cezası

Samanyolu Yayın Grubu başkanı Hidayet Karaca “gizliliği ihlal”, “belgede sahtecilik” ve “iftira” suçlarından 1406 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dönemin İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç 1972 yıl 10 ay hapis cezası alırken, soruşturmayı başlatan polis memuru Ahmet Kalender 588 yıl, polis memuru Lokman Yanık 161 yıl 8 ay hapse mahkûm edildi.

Ne olmuştu?

Dönemin özel yetkili İstanbul cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz’ün talimatıyla 3 Temmuz 2011’de başlatılan soruşturmayı takiben açılan ve 2 Temmuz 2012’de sonuçlanan davada Eski Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ile diğer sanıklar hapis cezası almış, bu cezalar da Yargıtay tarafından onanmıştı.

Fenerbahçe’nin 2010-2011 sezonunda şampiyon olmasının ardından Aziz Yıldırım kendisine ve kulübüne kumpas kurulduğunu belirterek 21 Nisan 2014’te yeniden yargılanma talebiyle mahkemeye başvurmuştu. Yeniden yargılama sonucunda Yıldırım ve diğer sanıklar beraat etmişti.

- Advertisment -