Ana SayfaHaberlerGündemGabonlu öğrencinin ölümünde yeni gelişmeler: Annesine “Öldürülebilirim” demiş, cesedinin bulunduğu gece evden...

Gabonlu öğrencinin ölümünde yeni gelişmeler: Annesine “Öldürülebilirim” demiş, cesedinin bulunduğu gece evden çıplak ayakla koşarak uzaklaşmış

Geçtiğimiz günlerde Karabük’te, Filyos çayında cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Dina Ibouaganga’nın ölümü hakkındaki yeni gelişmeler savcılığın yaptığı “doğal ölüm” açıklamasını teyit etmiyor. Genç kızın öldürülmeden bir gün önce bulunduğu yerden ayrılmak için telefonda annesine yalvardığı ve “Öldürülebilirim” dediği sesli mesajları ve cesedinin bulunmasından saatler önce bulunduğu evden çıplak ayakla koşarak uzaklaştığını gösteren görüntüler ortaya çıktı. Videoyu yayımlayan gazetecinin gözaltına alınması kuşkuları artırdı.

Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Gabon uyruklu Dina Ibouaganga’nın cansız bedeni, 26 Mart’ta Filyos Çayı’nın Yeşilköy mevkiinde bulundu.

Olayla ilgili soruşturma sürerken Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, 27 Mart’ta bir açıklama yaparak Dina Ibouaganga’nın boğularak hayatını kaybettiğini belirtti:

“Yapılan otopsi sonucu ön raporda, herhangi bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı, herhangi bir kesici delici alet yaralanması, ateşli silah yaralanması tespit edilmediği, ölüm olayının suda boğulma şeklinde meydana geldiği, Filyos Çay’ına girmeden önce ölüm olayının gerçekleşmediği anlaşılmıştır.”

Güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler Ibouaganga’nun bir otomobille ormanlık alana götürüldüğü ihtimali üzerinde dururken, 3’ü yabancı uyruklu 7 kişi gözaltına alındı.

Karabük Üniversitesi’nde öğrenci olan yabancı uyruklu öğrenciler, Karabük’te Ibouaganga’nın ölümünün aydınlatılması için protestolar düzenledi.

Vücudunda morluklar tespit edildi, taciz mesajları aldığı iddia edildi

Ön otopsi raporuna göre, kesici, delici ve ateşli silah yarasına rastlanmayan Ibouaganga’nın ense ve böbrek bölgelerinde küçük çaplı morluklar tespit edildi.

Öte yandan yeni telefon aldığı için eski telefonunu Gabon’a göndermek isteyen Ibouaganga’nın yardım istediği kişiler tarafından para karşılığı cinsel ilişki teklifi içeren taciz mesajları aldığı iddia edildi.

Annesine “Öldürülebilirim” demiş

Ibouaganga’nın ölümünden bir gün önce annesine yolladığı sesli mesajlarda kendisine kötü davranıldığını ve öldürülebileceğini söylediği tespit edildi.

Annesine yalvaran genç kız, sesli mesajlarında, “Sınavı geçersem, Sakarya’da okumamın önünde hiçbir engel olmadığını söylediler. Neden korkuyorsun ki? Bırak gideyim, sana yalvarıyorum anneciğim. Lütfen, yalvarıyorum. Burada bize nasıl davrandıklarını bilmiyorsun, bildiğin gibi değil. Burada kalmak istemiyorum, bırak gideyim. Babamdan da izin isteyeyim, bırakın buradan gideyim” diyor.

Çıplak ayak koşarken kamera görüntüsü bulundu

Demirören Haber Ajansı (DHA), Ibouaganga’nın gece vakti çıplak ayakla koştuğu anlara ait güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı. Geniş yankı uyandıran haberin ardından DHA Zonguldak Büro Şefi Ali Sencer Arslan gözaltına alındı. Arslan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Karabük Savcılığı’nın gözaltına alınmadığını söylediği Arslan ise “Sohbet amaçlı çağırdıklarını söylediler. Emniyete geldiğimizde gözaltına alındığımızı öğrendik” ifadelerini kullandı.

“Şarj aleti almak için gitti”

Ortadan kaybolduğu gece yanında bulunan arkadaşları, Ibouaganga’nın film izlerken saat 23.00 sıralarında şarj aleti almak için alt kattaki akrabasının evine indiğini söyledi. Ancak daha sonra nedeni bilinmeyen bir şekilde sokakta koştu ve ardından cansız bedeni Filyos Çayı yakınlarında bulundu.

Gergerlioğlu: “Doğru dürüst araştırılmalı”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,Ibouaganga’nın ölümünü Meclis gündemine taşıdı. Cinsel taciz iddialarının araştırılmasının gerektiğini belirten Gergerlioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Karabük Üniversitesi’nde Gabonlu bir öğrencinin cesedi bulundu. Savcılık bunun doğal bir ölüm olduğunu açıkladı. Nehirde boğulmuştu bu öğrenci. Ve fakat Gabon Büyükelçiliği, kurbanın siyah olduğu için doğru dürüst bir soruşturma yapılmadan ‘doğal ölüm’ olarak açıklandığını söyledi ve buna itiraz ediyor. 17 yaşında olan bir öğrenci. Geceleyin nehre girdiği iddia ediliyor; fakat soğuk bir kış gecesinde bir kız öğrencinin nehre girmesi akla aykırı. Kamera görüntülerinde çıplak ayakla dışarıda koşturduğu ve Karabük Postanesi’nde iki görevli tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edilen Dina’nın ölümü hakkında bir an evvel doğru dürüst bir araştırma yapılmalı.”

- Advertisment -