Ana SayfaÖZEL HABERGalata Kulesi’nden Filistin bayrağı asmak isteyen aktivistleri güvenlik darp etti: “Kuleden düşüyordum”

Galata Kulesi’nden Filistin bayrağı asmak isteyen aktivistleri güvenlik darp etti: “Kuleden düşüyordum”

Galata Kulesi’nde Filistin bayrağı açan Genç Değer Hareketi’nden üniversite öğrencisi aktivistler, kulenin tepesinde güvenliğin sert müdahalesiyle karşılaştı. Bayrak asma eylemine katılan Bünyamin Boran (25): “3-4 kişi beni yere yatırdılar. Hatta ben kuleden düşme tehlikesi dahi yaşadım. Merdivenlerden inerken merdivenlerden itmeye başladılar. Bir arkadaşımız yere düştü. Darp raporu aldıktan sonra karakola gidip şikayetçi olacağız.”

Galata Kulesi’nde Filistin bayrağı açmak isteyen Genç Değer Hareketi üyesi kadın ve erkek üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup genç, Galata Kulesi’ndeki güvenliğin sert müdahalesiyle karşılaştı. Şiddete uğrayan eylemcilerden üniversite öğrencisi Bünyamin Boran yaşananları Serbestiyet’e anlattı.

“Genç Değer Hareketi’nden bir grup üniversite öğrencisi genciz. Filistin’de yaşananlara farkındalık oluşturmak için bir eylem yapmayı planlamıştık. Malum, 7 Ekim’in yıl dönümü de yaklaşıyor. Galata kulesinden Filistin bayrağı açacaktık. Elimizde bir sene boyunca şehit olmuş Filistinlilerin sayılarının olduğu bir broşürümüz vardı. Kuleden aşağı saçıp, gökten yağdıracaktık ve eylemden sonra bir basın açıklaması yapıp eylemi bitirecektik.”

“Kuleden düşme tehlikesi yaşadım”

Aşağıdaki arkadaşlarımız kulenin önünde slogan atarken kuledeki diğer arkadaşlarla güvenliğin çok sert müdahalesiyle karşılaştık. Hanım arkadaşlarımız arada kaldı ezildiler. 3-4 kişi beni yere yatırdılar. Hatta ben kuleden düşme tehlikesi dahi yaşadım.”

“Daha sonra bizi kulenin içine alıp aşağı inmemize müsaade etmediler. Güvenlik odası denilen yere götürmekle tehdit ettiler. Bende bazı darp izleri oluştu. Astım hastası bir arkadaşımız rahatsızlandı. Daha sonra aşağı inerken bizi asansöre almaya çalıştılar. Güvenliklerin tepkisinden şiddetin dozunu arttıracaklarını düşünüp asansöre binmeyi reddettik. Elimizde kamera olduğu için yukarıda daha da arttıramadılar şiddeti. Asansöre binmeyince bu sefer de merdivenlerden inerken merdivenlerden itmeye başladılar. Bir arkadaşımız yere düştü. Daha sonra aşağı inince polislerin gelmesiyle güvenlik tamamen geri çekildi. Kulenin içine girdi ve bizimle muhatap olmadı. Darp raporu aldıktan sonra karakola gidip şikayetçi olacağız.”

- Advertisment -