Ana SayfaVİDEO HABERGalatasaray Yönetim Kurulu'ndan Taylan Antalyalı'ya tam destek

Galatasaray Yönetim Kurulu’ndan Taylan Antalyalı’ya tam destek

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, üzerinde gökkuşağı renkleri ile 'powered by pride' yazılı tişörtle paylaşımda bulunduğu için hedef gösterilen Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı'ya destek açıklamasında bulundu. Sanver, "Galatasaray'ın değerlerinde ifade özgürlüğü vardır. Galatasaray'ın değerlerinde, kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğrayanların yanında durmak için, illa o kimliğe sahip olmanın gerekmediği bilinci vardır. Değerli sporcumuz Taylan Antalyalı'nın yanındayız" ifadelerini kullandı.

Gökkuşağı renkleri ile üzerine ‘powered by pride’ yazılı tişörtle paylaşımda bulunan ve ardından bazı basın-yayın organları ve televizyoncular tarafından hedef gösterilen Taylan Antalyalı için Galatasaray’ın yeni seçilen yönetim kurulundan bir açıklama geldi.

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Galatasaray Kulübü değerlerini Türkiye’de bir aydınlanma geleneği olan olan Mekteb-i Sultani’den alır. Bu değerler arasında ifade özgürlüğü vardır. Bu değerler arasında hiç kimsenin kimliğinden ötürü ayrımcılığa uğramaması vardır. Bu değerler arasında, kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğrayanların yanında durmak için illa o kimliğe sahip olmanın gerekmediğinin bilinci vardır.”

“Mesela kadın haklarını kadın olduğumuzdan değil, kız çocuğu olduğumuzdan da değil, insan olduğumuzdan savunuruz. Galatasaray’ın değerlerinde insanı sırf insan olduğundan dolayı yüceltmek vardır.”

“İşte böyle bir perspektifle değerli sporcumuz Taylan Antalyalı’nın sosyal medyada bu yönde verdiği mesajdan dolayı muhatap olduğu demokratik eleştiri sınırlarının çok dışındaki ifadeleri en güçlü şekilde kınıyor, Galatasaray Kulübü olarak tereddütsüz olarak yanında durduğumuzu, dilerse hukuki süreçler de dahil olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.”

- Advertisment -