Ana SayfaHaberlerGara’daki 13 şehitten 6’sı asker, 2’si polis

Gara’daki 13 şehitten 6’sı asker, 2’si polis

Malatya Valisi Aydın Baruş, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Gara'da PKK tarafından bir mağarada şehit edildiklerini duyurduğu 13 vatandaştan 10'unun kimliğini açıkladı: 6'sı asker, 2’si polis, üç vatandaşın kimliği tespit edilmeye çalışılıyor.

Şehitlerin isimleri şöyle:

13 Ağustos’ta Diyarbakır Bingöl karayolunda alıkonulan Uzman Çavuş Hüseyin Sarı,

28 Temmuz 2015’te alıkonulan Urfa İl Emniyette görevli polis memuru Sedat Yabalak,

18 Eylül’de Tunceli Erzincan yolunda alıkonulan Astsubay Çavuş Semih Özbey,

2 Ekim 2015 tarihinde Ağrı’daki birliğine katılmak üzere yola çıkan ve Tunceli-Pülümür yolunda alıkonulan Osmaniye nüfusuna kayıtlı tankçı er Adil Kabaklı,

24 Temmuz 2016 tarihinde Lice ilçesi Berkilin Deresi mevkiinde ailesiyle birlikte yolda seyir halindeyken alıkonulan Mardin nüfusuna kayıtlı İstanbul Emn Müd görevli polis memuru Vedat Kaya.

15 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır Karayolunda alıkonulan Siirt nüfusuna kayıtlı Bingöl İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Er Süleyman Sungur,

21 Eylül 2016 tarihinde Hakkari-Çukurca karayolunda alıkonulan Eskişehir nüfusuna kayıtlı Hakkari il Jandarma Komutanlığı emrinde görevli uzman erbaş Mevlüt Kahveci,

2 Ekim 2015 tarihinde Tunceli-Pülümür karayolunda alıkonulan Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı ve Erzincan’daki birliğine katılmak üzere yola çıkan topçu er Müslüm Altıntaş,

Adıyaman nüfusuna kayıtlı vatandaşımız Aydın Köse ve Samsun nüfusuna kayıtlı Muhammet Salih Kanca.

“Yakın mesafeden ateş edildi”

Vali Baruş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Malatya Adli Tıp Kurumu’nda Cumhuriyet savcısı ve adli tıp uzmanları tarafından yapılan otopsilerin sonuçlarına göre evlatlarımızın yakın mesafeden ateş edilmek suretiyle 12’sinin baş bölgesinde, 1’inin ise göğüs bölgesinde mermi giriş çıkışı olduğu tespit edilmiştir. Terör örgütünün evlatlarımızın bombalı saldırı sonucunda şehit olduğuna yönelik söylentileri tamamen yalan ve alçakça bir provokasyondur. Ailelere naaşların görgüleri başsavcılık tarafından yaptırılacaktır.”

Siyasetten tepkiler

  • Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde şehit olan 13 sivil vatandaş için başsağlığı diledi. Çavuşoğlu, Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Kahraman askerimizin karşısına çıkamayan korkak terör örgütü 13 masum vatandaşımızı kalleşçe öldürdü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı diliyoruz.
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Gara bölgesinde hain terör örgütü tarafından kaçırılan ve alçakça şehit edilen masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.
  • MHP Genel Başkanı Bahçeli: Mağara katliamının PKK terör örgütü ve destekçilerinin hesaba çekilmesi için bir yol ağzı, bir karar ve kader anı olduğuna inanıyorum. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, hiç kimse şablon ve bildik ezberlerin arkasına saklanamayacaktır. Masumların kafalarına kurşun sıkan hainleri kim aklamaya ve arkalamaya yelteniyorsa bilinsin ki cinayetlere taammüden iştirak etmiş demektir. Ve teröristtir.
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Pkk terör örgütü tarafından Gara’da şehit edilen 13 sivil vatandaşımıza Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun.
  • DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Alıkonulan 13 vatandaşımızın Gara‘daki terör eyleminde PKK tarafından şehit edildiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Vatandaşlarımıza Allah‘tan rahmet, ailelerine sabır, tüm milletimize başsağlığı diliyorum.
  • Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Hain terör örgütü tarafından kaçırılarak, alıkonuldukları mağarada şehit edilen masum sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun
- Advertisment -