Ana SayfaHaberlerGaro Paylan’dan hedef gösteren ASAM ilanı için suç duyurusu

Garo Paylan’dan hedef gösteren ASAM ilanı için suç duyurusu

Aralarında ‘Şehzade’ Orhan Osmanoğlu, komplo teorisyeni Ertan Özyiğit, eski AK Parti milletvekili Halide İncekara ve eski CHP milletvekili Faik Tünay’ın da olduğu Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) yöneticileri Akit ve Yeni Şafak’a tam sayfa ilan vererek, Karabağ konusunda “HDP’nin ihanetçi tavrı not edilmiştir, Paylan’ın hayasızca sözleri ihanetin belgesidir” dedi. Paylan kendisini hedef gösteren ilan için suç duyurusunda bulundu.

ASAM (Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi)  Yeni Şafak ve Akit gazetelerine tam sayfa ilanlar vererek Dağlık Karabağ ile ilgili HDP’lileri ve HDP milletvekili Garo Paylan’ı ihanetle suçlayarak hedef gösterdi.

Bildiride şöyle dendi: 

“Ermenistan’ın işgalci ve saldırgan tutumunu kınayan TBMM bildirisine imza koymaktan kaçınan PKK terör örgütünün siyasi partisi HDP’nin bu ihanetçi tavrı Türk milleti tarafından not edilmiştir. HDP’li Garo Paylan’ın Azerbaycan ve Türkiye’yi hayasızca suçlayan ve Ermenistan’a açıkça arka çıkan sözleri asla kabul edilemez bir ihanetin belgesidir. Bağımsız yargıyı ve TBMM’yi bahsi geçen şahıs hakkında gereğini yapmaya çağırıyoruz.”

Bildiriyi ASAM Başkanı Murat Doğanay ile birlikte ASAM’in yönetim kurulu üyeleri şehzade Orhan Osmanoğlu  komplo teorisyeni Ertan Özyiğit, eski AK Parti milletvekili Halide İncekara ve eski CHP milletvekili Faik Tünay da imzaladı.  

Garo Paylan, kendisini hedef gösteren ilanla ilgili suç duyurusunda bulundu ve bir açıklama yaparak şöyle dedi:

“Bazı odakların beni susturmak için harekete geçtiğini görüyorum. Bu açıklamanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Buna rağmen savaşları durdurmak için sorumluluk almaktan geri durmayacağım. Başıma gelebilecek her türlü saldırıdan, iktidar kadar, geçmiş nefret saldırılarında da sorumluluğu bulunan ASAM ve türevi organizasyonlar sorumludur.
Savaşa karşı barışı savunmak için, barışa inanan tüm kişi ve kurumları savaş politikalarına karşı seslerini yükseltmeye çağırıyorum.”

- Advertisment -