Ana SayfaHaberlerGazeteci Ahmet Dönmez saldırıya uğradı… Son videolarda hangi ipuçları var?

Gazeteci Ahmet Dönmez saldırıya uğradı… Son videolarda hangi ipuçları var?

Ahmet Dönmez, Haziran 2021’den bu yana “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla yakın ilişkide olduğunu iddia ettiği ‘Ankara mafyası’ Ayhan Bora Kaplan hakkında yayınlar yapıyordu. Dönmez ilk yayınında 15 Temmuz gecesi, Soylu’nun kuzeni Sadık Soylu’nun çağrısıyla TRT önüne gelen Ayhan Bora Kaplan ve arkadaşlarının Soylu’nun “kahramanlaştırılmasındaki” rolünü anlatmıştı. O yayınlardan birinde adı geçen İhsan Hızarcı geçtiğimiz günlerde Dönmez’i “İsveç’teyim diye üstten üstten konuşma benle, 24 saatte kafanı kestiririm” diye tehdit etmişti.

KHK ile kapatılan Zaman gazetesi eski Ankara muhabiri Ahmet Dönmez bir süredir sürgün olarak yaşadığı İsveç’in başkenti Stockholm’de iki kişinin saldırısına uğradı.

Kronos’ta yer alan habere göre 6 yaşındaki kızının gözleri önünde gerçekleşen saldırı sonrasına bilincini kaybeden Dönmez, hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre Ahmet Dönmez, çocuğunu okuldan aldıktan aracıyla seyir halindeyken saldırganların bulunduğu araç arkadan çarptı. Olay sonrası araçtan inen Dönmez iki kişinin saldırısına uğradı. Darp nedeniyle bilincini kaybettiği öğrenilen Dönmez yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Kafa travması geçiren gazeteci Dönmez’in bir süre hastanede tutulacağı öğrenildi.

Gazeteci Ahmet Dönmez, ‘Soylu`nun mafyası Ayhan Bora Kaplan`ın yükseliş hikayesi’ konulu YouTube videosundan sonra mafya lideri İhsan Hızarcı tarafından tehdit edilmişti. Ahmet Dönmez, kendisine WhatsApp üzerinden ulaşan şansın tehdit mesajlarını sosyal medya hesabından yayınlamıştı.

Dönmez, “Son videomda adı geçen Ankara mafyası İhsan Hızarcı, bu tehdit mesajını attı bana: ‘İsveç’te olmana güvenme, 24 saat içinde kafanı kestiririm senin’” ifadelerini kullanmıştı.

Dönmez’in anlattığı Ayhan Bora Kaplan hikâyesi ve tehditlerin başlangıcı  

Gazeteci Ahmet Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın diye nitelediği ve “Ankara mafyası” diye tanımladığı çevreyle ilgili video yayınlarından sonra tehditlere maruz kalmaya başladı. Bu çerçevede özellikle Ayhan Bora Kaplan ismi öne çıkmıştı.

Dönmez, Ayhan Bora Kaplan hakkındaki ilk yayınlarında (Haziran 2021) onun, 15 Temmuz gecesi Süleyman Soylu’nun yeğeni Sadık Soylu’nun çağrısıyla TRT’ye geldiğini söyledi ve TRT önünde hepsi silahlı olarak ekibiyle çekilmiş fotoğraflarını yayımladı. Dönmez’e göre, o gece kahramanlaştırılan Süleyman Soylu’nun önü açılmış, bu sayede İçişleri Bakanlığı’na getirilmişti.

Aralıklarla devam eden bu yayınlarının bir aşamasında Ayhan Bora Kaplan Ahmet Dönmez’e mesaj göndererek, kendisiyle ilgili bilgilerin doğru olmadığını, bir işadamı olduğunu ve bunları tartışmak üzere İsveç’e gelmek istediğini iletti. Dönmez, kendisiyle Ayhan Bora Kaplan arasındaki WhatsApp mesajlaşmalarını da yayımladı; bu görüşme gerçekleşmedi.

Dönmez, bir ay önce de “Soylu’nun mafyası Ayhan Bora Kaplan’ın yükseliş hikâyesi” başlıklı video yayınında Kaplan’ın Ankara sokaklarında CD satıcılığından Ankara’nın önde gelen mafya figürlerinden biri haline gelişinin ayrıntılarını anlattı.

Ahmet Dönmez, iki hafta önce bu defa “Ayhan Bora Kaplan’ın “Soylu’larla” (yani İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve kuzeni Sadık Soylu) tanışma hikâyesi”ni anlatan bir video yayımladı. Dönmez bu videoda, tanışmanın başlangıcına dair çeşitli iddiaları sıraladı.

Ahmet Dönmez’in Ayhan Bora Kaplan hakkındaki videolarında Ankara mafyası olarak tanıttığı başka kişilerin adları da geçiyordu. İhsan Hızarcı’nın adı da “Soylu’nun mafyası Ayhan Bora Kaplan’ın yükseliş hikâyesi” videosunda geçmiş, ardından “kafanı kestiririm” tehdidi gelmişti.

Dönmez, geçtiğimiz haftaki bir yayınında da bazı çevrelerin çabasıyla Instagram yayınının kapatıldığını açıklamıştı.

- Advertisment -