Ana SayfaHaberlerGazeteci eşliğinde polis baskını Mersin’de tepkiyle karşılandı

Gazeteci eşliğinde polis baskını Mersin’de tepkiyle karşılandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş ve Büyükşehir Belediyesi personelinin de aralarında bulunduğu birçok kişi bugün (28 Eylül) sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube ekiplerince yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. “Terör örgütü PKK/KCK’nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla” gerçekleştirilen gözaltılar kent kamuoyunda tepkiyle karşılandı.  

Başta İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi başta olmak üzere Mersin’in tanınmış yazar, aydın ve kurum temsilcileri sosyal medya hesaplarından gözaltılara tepki mesajları paylaştı. Tepkilerin odağında ise Bedrettin Gündeş’in gözaltına alınma şekli vardı.  

Terör yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen bu kabul edilemez saldırıyı kınıyoruz”

İHD Mersin Şube Eş Başkanı Hakkı Demir, Gündeş’in gözaltına alınma biçimini eleştirirken şöyle dedi:  

“Bu sabah gözaltı haberleriyle uyandık. Mersin Büyükşehir Belediyesine yönelik algı operasyonlarının bir parçası olduğu açık bu operasyonlarda kesin olmamakla beraber 55 gözaltı olduğu söylenmektedir. Gözaltına alınanlardan biri de kamuoyunun yakından tanıdığı Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı sayın Bedrettin Gündeş’tir. Bedrettin Gündeş adresi belli olan ve çağrıldığında asla ifade vermeye gitmekten imtina etmeyecek bir insandır. Her zaman hak temelli barış ve huzur mücadelesi veren derneğimizin de üyesidir. TRT haber eşliğinde evine baskın yapılması ve gözaltına alınış şekli yeterince bilgi sahibi olmadığımız diğer gözaltılar hakkında da endişe verici bir izlenimi bırakmaktadır. Gözaltıların çoğunun gazetecilere, yerel yönetimlerdeki çalışanlara ve yerel aktivistlere dönük olması, gözaltıların ülkemizin içine girdiği seçim atmosferiyle ilgili olduğu, halk arasında ayrışmaları arttırmak amacı taşıdığı izlenimi doğurmakta; deyim yerindeyse ‘Birileri Mersin’de düğmeye bastı’ dedirtmektedir.”

- Advertisment -