Ana SayfaHaberlerTolga Şardan tutuklandı: "Dezenformasyon diyenler, devletin başsavcı dilekçeleriyle ortaya çıkan tabloyu araştırmayacağını...

Tolga Şardan tutuklandı: “Dezenformasyon diyenler, devletin başsavcı dilekçeleriyle ortaya çıkan tabloyu araştırmayacağını mı söylüyor”

T24'ün tecrübeli emniyet muhabiri Tolga Şardan, “MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” yazısı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddiasıyla resen başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Adliye önünde açıklama yapan T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu: "Şardan'ın dezenformasyon yaptığını söyleyenler; Başsavcıların dilekçeleriyle, savcıların karşı dilekçeleriyle ortaya çıkan bütün bu tabloyu araştırmayacağını mı söylemek istiyor? Tolga Şardan her iktidar döneminde gazetecilik yaptı. Yargılandığı bütün davalardan aklandı. Gene öyle olacak, gene yazmaya devam edecek."

T24 yazarı Tolga Şardan,”MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazısı sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın re’sen başlattığı soruşturma kapsamında tutuklandı.

Şardan, cezaevine gönderilmeden önce “Biz gazeteciyiz, gazetecilik yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Tolga Şardan’ın dezenformasyon yaptığını söyleyenler, devletin başsavcıların dilekçeleriyle ortaya çıkan tabloyu araştırmayacağını mı söylüyor”

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, Ankara Adliyesi’nin önünde açıklama yaparak Şardan’ın tutuklanmasına tepki gösterdi:

“Bugün bu ülkede 40 yıldır namusuyla, hiçbir pisliğe bulaşmadan gazetecilik yapan Tolga Şardan tutuklandı. Çok komiktir, ülkede yargı ile ilgili bin bir iddia dile getirilirken Tolga Şardan, devletin bu iddiaları araştıracağını yazdığı için tutuklandı.

Kimi rahatsız etti bilmiyoruz. Dezenformasyon kısmı nedir? Devlet bunu araştırmak istemiyor mu ya da Şardan’ın dezenformasyon yaptığını söyleyenler; Başsavcıların dilekçeleriyle, savcıların karşı dilekçeleriyle ortaya çıkan bütün bu tabloyu araştırmayacağını mı söylemek istiyor? Biz bu tutuklamadan bunu anlıyoruz.

Tolga Şardan her iktidar döneminde gazetecilik yaptı. Yargılandığı bütün davalardan aklandı. Gene öyle olacak, gene yazmaya devam edecek.”

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) iddia edildiği gibi bir raporu söz konusu değildir”

Tolga Şardan’ın tutuklanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Şardan’ın iddia ettiği gibi bir raporun MİT tarafından cumhurbaşkanına verilmediği iddia edildi.

Resim

Kılıçdaroğlu: Utanç verici bir karar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, T24 yazarı Tolga Şardan’ın tutuklanmasına Twitter’dan tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu şu mesajı paylaştı:

“Gazeteciliği suç sayanlara, gazeteciyi düşman görenlere yazıklar olsun. Gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanması, utanç verici bir karardır. Madem “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” gibi bir iddianız var, açıklayın raporu, kim halkı yanıltıyor, kim söylüyor herkes öğrensin! Tolga Şardan’a “Biz gazeteciyiz, gazetecilik yapıyoruz” cümlesinin onuru yeter.”

- Advertisment -