Ana SayfaHaberlerKara Cumartesi: Gaziantep'teki kazada 16, Mardin'deki kazada 19 kişi hayatını kaybetti

Kara Cumartesi: Gaziantep’teki kazada 16, Mardin’deki kazada 19 kişi hayatını kaybetti

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale eden ekiplere ve İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) canlı yayın aracına, kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilen ve kayan yolcu otobüsü çarptı.Kazada ilk belirlemelere göre aralarında 3 itfaiye, 3 sağlık personeli ile İHA çalışanı gazeteciler Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in de bulunduğu 16 kişi öldü, 21 kişi yaralandı. Antep’te 16 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Mardin’de de bir kaza meydana geldi. Derik'teki kazada 19 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdahale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül de, saat 10.45 sıralarında bir binek aracın kaza yaptığını, ekiplerin müdahale ettiği kazadan 200 metre geride otobüsün devrildiğini, bu aracın kayarak kurtarma ekiplerine çarptığını söyledi. Vali Gül, “İlk belirlemelere göre 15 vefat eden vatandaşımız var, aralarında 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci var. Şu an itibarıyla yaralılar hastanelere sevk edildi” dedi.

Kaza nedeniyle TAG Otoyolu’nun Nizip istikametine doğru olan bölümü ulaşıma kapatıldı.

Antep’te 16 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Mardin’de de feci bir kaza meydana geldi. Derik’teki kazada 19 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

Kaza, Derik ilçesi Üçyol mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yüklü bir tır yokuş aşağı indiği sırada freni patladı.

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin’in Derik ilçesinde peş peşe meydana gelen iki ayrı tır kazasıyla ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli tahkikat başlatıldığını duyurdu.

- Advertisment -