Ana SayfaHaberlerGaziantep’te şehitlikte çok sayıda mezar yeri kazıldığı iddiası: Belediye şehitlik ayrıntısına değinmeden...

Gaziantep’te şehitlikte çok sayıda mezar yeri kazıldığı iddiası: Belediye şehitlik ayrıntısına değinmeden ‘rutin işlem’ açıklaması yaptı

Gaziantep’te bir kişinin çekip sosyal medyada yayımladığı video tedirginlik yarattı. İddiaya göre şehitlikte çok sayıda mezar yeri kazılmakta ve mezar inşa edilmekteydi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi video ile ilgili bugün (10 Eylül) yaptığı açıklamada, her gün en az 35 cenazenin olduğu bir şehirde bunun normal, rutin bir uygulama olduğunu belirtti. Açıklamada mezar yerlerinin şehitlikte kazıldığı iddiasına değinilmemesi dikkat çekti.

Dün (9 Eylül) sosyal medyada yayımlanan bir videoda Gaziantep’teki bir şehitlikte “toplu mezar kazıldığı” iddiası ortaya atıldı.

Bu iddia kısa süre içinde yayıldı, video da çok sayıda etkileşim aldı.

İddiayı ilk paylaşan kişinin daha önce “Ahmet Tavukoğlu, Ali Balcan, Meral Arkasışeker, kime batarsa batsın, hepiniz şerefsizsiniz” diyen videosu viral olan, AK Parti’yi destekleyen bir kişi olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yalanladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bugün (10 Eylül) iddia ile ilgili bir açıklama yaptı.

Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

“Gaziantep gibi nüfusu 2 milyonu aşmış, günlük en az 35 cenazenin olduğu şehirlerde bu durum, cenaze hizmetlerinin yetişmesi açısından elzemdir. Ayrıca Gaziantep, Türkiye’de olağanüstü bir afet durumunda kullanılmak üzere belli miktarda mezarın hazır edilip AFAD Başkanlığına bildirmesi gereken iller arasındadır.

“Bunun dışında meteorolojik zorunluluklardan, kış aylarındaki soğuklar sonucunda toprağın donması sebebiyle ciddi miktarda mezar yerinin hava koşulları daha uygunken kazılıp kış aylarına hazır tutulması gerekmektedir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yıllarda da bu konuyla ilgili açıklama yapılmıştır.

“Ancak bu sene konunun daha farklı ve toplumu olumsuz anlamda etkilemek amaçlı kullanıldığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın kaynağı belli olmayan sosyal medya paylaşımlarına itibar etmemelerini rica ederiz.”

Şehitlik ayrıntısı cevapsız kaldı

Videoda, gösterilen mezarlığın bir şehitlik olduğu iddia ediliyordu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise şehitlik ayrıntısına ilişkin bir ifade yer almadı, normal mezar yerleri için yapılan rutin işlemlerden söz edildiği dikkat çekti.

- Advertisment -