Ana SayfaHaberlerGazze protestosu için İncirlik Üssü önünde toplanan kalabalığa müdahale: “Bazı gruplar farklı...

Gazze protestosu için İncirlik Üssü önünde toplanan kalabalığa müdahale: “Bazı gruplar farklı eylemlere girdi”

İHH'nın öncülüğünde Türkiye'nin her yerinden araç konvoyuyla Gazze'ye İsrail saldırısını kınamak ve ABD'yi ateşkese çağırmak için Adana'daki İncirlik Üssü'nün önüne giden binlerce kişiye polis toma ve gazla müdahale etti. İHH Başkanı Bülent Yıldırım: "Burada güzel bir miting oldu fakat irademizin dışında, bizimle beraber çok fazla hissetmeyen bazı gruplar farklı eylemlere girdiler. Bu nedenle birkaç konuşmacıyı kürsüye çıkartamadan eylemimizi bitirmek zorunda kaldık. Keşke bu gruplar bıraksalardı da, biz kendi eylemimizi kendi planlamamız çerçevesinde yapsaydık. Yine de hayırlı olur inşallah."

İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve ABD’nin desteğini protesto için binlerce araçlık Filistin İçin Barış Konvoyu, İHH’nın öncülüğünde Adana’daki İncirlik Üssü’nün önüne gitti.

Üssün önünde toplananlara polis su ve gazla müdahale etti.

“İrademiz dışında, bazı gruplar faklı eylemlere girdi. Eylemi bitirmek zorunda kaldık”

İHH’nın sosyal medya hesaplarından İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın konuyla ilgili açıklama yaptığı video paylaşıldı.

Yıldırım, açıklamasında şunları söyledi:

“Allah hepinizden razı olsun, kaç gündür bu konvoyla birlikte yollardasınız ve İncirlik’e geldiniz. Allah bizi de bütün Müslüman ülkeleri de bu Amerikan üslerinden kurtarsın.

Burada güzel bir miting oldu fakat irademizin dışında, bizimle beraber çok fazla hissetmeyen bazı gruplar farklı eylemlere girdiler. Bu nedenle birkaç konuşmacıyı kürsüye çıkartamadan eylemimizi bitirmek zorunda kaldık.

Ama merak etmeyin bunun yankıları dünyanın her tarafında faydalı olacaktır.

Keşke bu gruplar bıraksalardı da, biz kendi eylemimizi kendi planlamamız çerçevesinde yapsaydık. Yine de hayırlı olur inşallah. Allah’a emanet olun.”

- Advertisment -