Ana SayfaHaberlerGazze sınırındaki ‘çılgın parti’ kabusla bitti: Füzeler atılırken dans sürüyordu, militanlar partiden...

Gazze sınırındaki ‘çılgın parti’ kabusla bitti: Füzeler atılırken dans sürüyordu, militanlar partiden kaçanları rehin aldı

Hamas’ın Gazze’den İsrail’e saldırı başlattığı sabah saatlerinde Gazze-İsrail sınırındaki çölde düzenlenen “rave” olarak bilinen tekno parti sürüyordu. Önce atılan füzeleri gördüler, daha sonra da sınırı geçen militanları. Çölde koşarak ve araçlarıyla kaçmaya çalışanlardan ölenler ve rehin alınanlar var. Gazze’de bir kamyonet kasasında hareketsiz bedeni görünen ve parti için İsrail’e gelen Alman-İsrail vatandaşı Shani Louk’u akrabaları dövmelerinden tanıdı, akıbeti hala meçhul.

Gazze-İsrail sınırı yakınlarındaki çölde düzenlenen açık hava Nova Festivali, Yahudilerin Sukot Bayramı’nı kutlamak üzere tüm gece sürecek bir dans partisiydi. Rave adı verilen türden “çılgın” partiye katılanlar şafak sökerken önce siren ve roket sesleri duymaya başladılar.

Hala dans edenler vardı.

Partide olan Gibly CNN’e o anları anlattı:

“Saklanacak bir yerimiz bile yoktu çünkü [açık] bir alandaydık. Herkes çok panikledi ve eşyalarını almaya başladı.”

Durumun ciddiyeti anlaşılınca herkes sağa sola koşmaya çalıştı.

‘Atış poligonu gibi’

“Çok korkutucuydu ve o kötü insanlarla karşılaşmamak için nereye gideceğimizi bilmiyorduk. Ormanda saatlerce kaybolan ve sanki bir poligonmuş gibi vurulan pek çok arkadaşım var.”

Festivale katılan ve hayatta kalan bir başka kişi olan Ortel, militanların kaçan araç konvoyuna ateş açmaya başlamasıyla yaşanan kaos ve panik sahnesini anlatıyor:

“Birdenbire hiçbir yerden ateş edilmeye başlandı. Her yöne ateş etmeye başladılar ve ben de arabanın anahtarlarını aldım ve ateşten kurtulmak için ilerlemeye başladım.”

Saldırıda rehin alınanlarla ilgili ayrıntılar, aile üyelerinin Gazze’den dolaşan videolarda yakınlarını tanımasıyla ortaya çıkmaya başladı.

Gazze’de Hamas militanları tarafından caddelerde gezdirilen rehinelerden biri Almanya-İsrail çifte vatandaşı Shani Louk.

Videoda Louk hareketsiz bir şekilde görülüyor.

Louk’un kuzeni Washington Post’a yaptığı açıklamada “Onu dövmelerinden tanıdık ve uzun rasta saçları var” dedi.

- Advertisment -