Ana SayfaHaberlerGazze’de ölü sayısı 30.000’i aştı

Gazze’de ölü sayısı 30.000’i aştı

Gazze Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 30.000'den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı. Bu sayı, bölgenin 2,3 milyonluk nüfusunun yaklaşık %1,3'üne denk geliyor.

Gazze’de ölüm sayısı 30.000’i geçti. Sağlık bakanlığı ölenlerin çoğunluğunun kadın ve çocuklarda oluştuğunu açıkladı. Bakanlık bugün yaptığı güncellemede, son 24 saatte 81 kişinin öldürüldüğünü ve toplam sayının 30.035’e çıktığını söyledi. Gerçek ölü sayısının çok daha yüksek olması muhtemel çünkü sayıya hastanelere ulaşamayanlar dahil değil; bunlara ek olarak İsrail hava saldırılarının vurduğu binaların enkazı altında kaybolan binlerce insan da var. Gazze Sağlık Bakanlığı 70.000’den fazla yaralı açıkladı. 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Gazze kurumuyla “uzun süredir devam eden bir iş birliğine” sahip olduğunu ve “veri toplama/analiz konusunda iyi bir kapasiteye” sahip olduğunu söylüyor. Önceki raporları BM kurumu tarafından güvenilir ve “gelişmiş” olarak değerlendirildi. Dünya Sağlık Örgütü, BM’nin Gazze’deki geçmiş çatışmalardan kaydettiği verilerle karşılaştırıldığında, “bunun, artan sayıda sivilin öldürüldüğünü, çocuk ve kadın ölümlerinin daha yüksek oranda olduğunu açıkça gösterdiğini” belirtiyor. 

- Advertisment -