Ana SayfaHaberlerGergerlioğlu: ‘Milletin vekilini Meclis’ten almak neymiş göstereceğim, direneceğim’

Gergerlioğlu: ‘Milletin vekilini Meclis’ten almak neymiş göstereceğim, direneceğim’

“Ben Meclis’teki bekleyişimi sürdüreceğim. Bana bu bedeli ödetenler de bu bedeli öderler. Milletin vekilini Meclis’ten almak neymiş, tüm Türkiye ve dünya görür. Ayak oyunlarıyla vekilliğim elimden alınmaya çalışılıyor. Ben bunu kolay kolay bırakmam.”

TBMM Başkanlığı’nın, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasına yönelik kararı yarın (17 Mart) TBMM Genel Kurulu’nda okutması bekleniyor. Bu durumda milletvekilliği düşecek olan Gergerlioğlu, cezaevine girecek.

Buna karşılık Gergerlioğlu, kendisinin Meclis’te bekleyeceğini ve Meclis’ten ancak zorla götürülebileceğini söyledi. “1994’teki görüntüleri göze alıyorlarsa, bu bedele razı oluyorlarsa gelsinler” diyen Gergerlioğlu’nun sözleri şöyle:

“Ben Meclis’teki bekleyişimi sürdüreceğim. Bana bu bedeli ödetenler de bu bedeli öderler. Milletin vekilini Meclis’ten almak neymiş, tüm Türkiye ve dünya görür. Ayak oyunlarıyla vekilliğim elimden alınmaya çalışılıyor. Ben bunu kolay kolay bırakmam. Genel Kurul’da, Meclis’in içinde, milletin bağrında sonuna kadar beklerim. Meclis’te direneceğim. Gelip beni buradan alıyorlarsa alsınlar. Bu bedele razılarsa gelip alsınlar. 1994’teki görüntüler olur. Eğer karar okunursa yargı darbesinin manivelası haline gelecek. Barış dediğim için cezalandırıldım. Bana 90 bin kişi oy verdi, bu 90 bin kişiyi benimle birlikte cezaevine atmış olacaklar. Bugün bu karar okunabilir, ben yine milletin yüreğinde, gönlünde bu ülkenin milletvekiliyim.”

Hızlandırılmış süreç

Gergerlioğlu, milletvekili olmadan önce erişim yasağı olmayan bir haber linkini paylaştığı için hakkında “terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan dava açılmış, 2 yıl 6 ay hapse mahkûm edilmişti. Bu karar Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı. Yargıtay, kararı geçtiğimiz hafta TBMM’ye gönderdi. TBMM Başkanlığı’nın kararı TBMM Genel Kurulu’nda yarın okutması bekleniyor. Mevzuata göre, milletvekilliğine engel suçlardan verilen ve kesinleşen hapis cezasının Genel Kurul’da okunmasıyla, ceza alan kişinin vekilliği düşüyor. Gergerlioğlu’nun vekilliği de, TBMM Başkanlığı görüşünü değiştirmezse, hakkındaki kararın Genel Kurul’da okunmasıyla düşecek. Gergerlioğlu’nun aldığı ceza nedeniyle cezaevine girmesi gerekecek.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için de Yargıtay kararından sonra aynı işlem yapılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi, daha sonra dokunulmazlığının kaldırılmadan yargılamasının sürdürülmesini hak ihlali saymış ve Berberoğlu’nun yeniden yargılanmasına ve dokunulmazlığı bitene kadar işlemlerin durdurulmasına karar vermişti. Bunun üzerine Berberoğlu’na vekilliği yeniden kazandırılmıştı.

Buna rağmen Gergerlioğlu ile ilgili Anayasa Mahkemesi süreci beklenmeden işlemlerin yapılacağı, TBMM Başkanlığı’nın bu görüşü taşıdığı bildirildi.

- Advertisment -