Ana SayfaHaberlerGergerlioğlu'nun hâlâ bırakılmamasını protesto eden gruba müdahale: 4 gözaltı

Gergerlioğlu’nun hâlâ bırakılmamasını protesto eden gruba müdahale: 4 gözaltı

Anayasa Mahkemesi’nin hakkında verdiği hak ihlali kararının üzerinden beş gün geçmesine rağmen serbest bırakılmayan Ömer Faruk Gergerlioğlu için başlatılan adalet nöbetine polis müdahale etti. Müdahalede, aralarında Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu ve Artı TV kameramanı Nazım Fayık'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sosyal medya hesabından paylaştığı bir haber yüzünden tutuklanan ve milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararının üzerinden beş gün geçmesine rağmen serbest bırakılmadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), bunun üzerine bu sabahtan (5 Temmuz) itibaren Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde adalet nöbeti başlatma kararı aldı.

Ancak bu amaçla cezaevi önünde toplanan gruba polis müdahale etti. Müdahalede, aralarında Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu ve Artı TV kameramanı Nazım Fayık’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, polis Gergerlioğlu’nun gözaltına alınması sırasında görüntü çekmek isteyen gazetecileri de engelledi.  

HDP’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “AYM kararına rağmen bırakılmayan vekilimiz Ö. Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde yapacağımız açıklamamıza saldırı gerçekleşti. Aralarında Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu 4 kişi gözaltına alındı. Saldırılar mücadelemizi engelleyemez” ifadesi kullanıldı.

Salih Gergerlioğlu’nun Twitter hesabından ise “gözaltına alındım” notu paylaşıldı.

- Advertisment -