Ana SayfaHaberlerGezi Davası: Adalet Nöbetini 35. gününde sinemacılar devraldı

Gezi Davası: Adalet Nöbetini 35. gününde sinemacılar devraldı

Adalet Nöbeti'nde konuşan Ceylan Özgün Özçelik "Özgürlüklerinden mahrum edilmiş arkadaşlarımızın hepimiz adına rehin alındığını biliyoruz. Karanlık gider, Gezi kalır" dedi.

Gezi Davası’nda çıkan karar sonrasında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile bağlı meslek odalarının başlattığı Adalet Nöbeti devam ediyor.

TMMOB’un İstanbul Karaköy’deki binasının önünde devam eden nöbeti 35. gününde sinemacılar devraldı.

Sinemacılar çekmediği bir filmle yargılanarak 18 yıl hapis cezasına çarptırılan meslektaşları film yapımcısı Çiğdem Mater ve diğer tutuklularla dayanışma göstermek için toplandı.

Nöbete, Gezi Direnişi sırasında öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve oyuncu Nur Sürer de katıldı.

Nöbete katılanlar arasında Demokrasi İçin Birlik, Bahçeşehirliler Derneği, Sinema Sektörü Çalışanları, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası bulunuyor.

Nöbete katılanlar “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Gün gelecek AKP hesap verecek”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı.

“Gezi milyonlarca insanın ortak sesiydi”

Nöbette sinema sektörü çalışanları adına Ceylan Özgün Özçelik bir konuşma yaptı. Özçelik “Gezi eylemleri herkesindi, hepimizindi” dedi:

“Taksim Gezi Parkını korumak üzere başlayıp kitlelerin ortak iradesinin ve ifade özgürlüğünün ortak ifadesi olan Gezi’nin yargılanamayacağını biliyoruz. Gezi, Türkiye’nin dört bir yanında eylemlere katılan milyonlarca insanın ortak sesiydi. Tüm kimliklerimizle özgürce var olabilme talebinin kitleler tarafından haykırılmasıydı. Gezi eylemleri herkesindi, hepimizindi.

“Sinemacılar olarak o günlerde de Gezi Parkı’ndaydık. Sadece kameramızla değil, yasal hakkımızı kullanarak baskıya direnmek için herkes gibi ordaydık. Bugünlerde de özgürlük ve demokrasi talebinin, yaşam tarzına müdahaleye karşı durmanın sesi olmaya devam ediyoruz. Bunu hikayelerimizle, kameramızla, dayanışma irademizle yapıyoruz.

“Gezi’nin 9. yılında özgürlüklerinden mahrum edilmiş arkadaşlarımızın hepimiz adına rehin alındığını tekrarlıyoruz. Onlar için ve onlar adına da sesimizi yükseltmekten vazgeçmiyoruz.

“Gezi davasında tutuklanan sinemacı arkadaşlarımız Çiğdem Mater ve Mine Özerden’in ve diğer tutuklular Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay’ın yanındayız. Karanlık gider, Gezi kalır.”

- Advertisment -