Ana SayfaHaberlerGezi davası tutuklusu Mine Özerden, babasının cenazesine jandarma ablukası altında katıldı

Gezi davası tutuklusu Mine Özerden, babasının cenazesine jandarma ablukası altında katıldı

Gezi davasından 18 yıl hapis cezası alan ve tutuklanan Mine Özerden'in babası Ahmet Yalkın Özerden son yolculuğuna uğurlandı. Mine Özerden jandarma ablukasında cenazeye katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu duruma tepki gösterdi: "Kötülüğünüzde boğulmanıza az kaldı"

Gezi davası tutuklusu Mine Özerden’in babası Ahmet Yalkın Özerden için bugün bir cenaze töreni düzenlendi. Törene aynı davada tutuklanan Çiğdem Mater’in annesi Nadire Mater, Çiğdem Mater’in eşi Utku Mater ve Mücella Yapıcı’nı kızı Cansu Yapıcı da katıldı.

Törene izinli olarak katılan Mine Özerden, jandarma ablukasıyla tabutun başına götürüldü. Daha sonra annesi Halide Özerden ile oturan ve cenazenin kaldırılmasını bekleyen Özerden’in başında jandarmalar bekledi. 

Cenazeye katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Mine Özerdene’in babasının cenazesine jandarma ablukasında getirilmesine tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçtim suç işlemeyi, tahmin ediyorum hayatında trafik kural ihlali bile yapmamış olan Mine Özerden’in babasıyla vedalaşması.. Başka sözüm yok! Kötülüğünüzde boğulmanıza az kaldı” ifadesini kullandı. 

- Advertisment -