Ana SayfaHaberlerGezi davasıyla ilgili konuşan Babacan: Şikayetçi de değilim mağdur da değilim

Gezi davasıyla ilgili konuşan Babacan: Şikayetçi de değilim mağdur da değilim

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gezi Parkı davasında şikayetçi olarak yer almasıyla ilgili olarak "Savcılık da duysun, mahkeme de duysun, bütün Türkiye de duysun; benim gezi davasıyla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok" dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun avukatı Ahmet Başçı da ‘müvekkilinin davaya hiçbir zaman iştirak etmediğini’ ve ‘kimseden şikayetçi olmadığını’ dile getirerek, davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne herhangi bir şikayetlerinin olmadığını belirten dilekçe sunmuştu.

AK Parti’den ayrılan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın iddianamede müşteki olarak yer almaları tepkilere neden olmuştu.

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Babacan, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

Bizim Gezi davası ile ilgili davacı bir konumumuz yok çünkü biz dava açmadık. İkincisi bizim bir şikayetimiz yok ki geri çekelim. Gezi davasıyla ilgili savcılık, münferiden o günkü tüm bakanları müracaatçı olarak yazmış. Biz bunu defalarca konuştuk. Ben şuna üzülüyorum, bazı yorumcular ben bunu belki 50 defa söylememe rağmen, ‘Ali Babacan şikayetçi’ deniliyor. Ben şikayetçi değilim, davacı da değilim, müdahil de değilim. Benim mağdurum diye başvurum da yok. Bunu bilmelerine rağmen, yazan çizenlerle ilgili artık iyi niyet konusunda emin değilim. Zaten dışında olduğumuz bir davanın neresinden çekileceğiz. Savcılık da duysun, mahkeme de duysun, bütün Türkiye duysun; benim gezi davasıyla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok.

Davutoğlu’nun avukatı mahkeme şikayetçi olmadıklarını duyuran dilekçe sunmuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun avukatı Ahmet Başçı da, Davutoğlu’nun Gezi Parkı Davası’na ‘şikayetçi’ olarak yer aldığı yönündeki haberlerle ilgili açıklama yayımlamıştı.

Başçı, ‘müvekkilinin davaya hiçbir zaman iştirak etmediğini’ ve ‘kimseden şikayetçi olmadığını’ dile getirerek, davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne herhangi bir şikayetlerinin olmadığını belirten dilekçe sunmuştu.

- Advertisment -