Ana SayfaHaberlerGezi Parkı davasında karar duruşması pazartesine kaldı

Gezi Parkı davasında karar duruşması pazartesine kaldı

İstinaf Mahkemesi’nin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi ana davasında son savunmalar alınırken duruşma 25 Nisan Pazartesi gününe ertelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, davanın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman Kavala SEGBİS aracılığıyla katılırken; Ali Hakan Altınay, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ayşe Mücella Yapıcı’nın da aralarında  bulunduğu tutuksuz sanıklar duruşmada hazır bulundu.

Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekilli Sezgin Tanrıkulu, yabancı konsolosluk temsilcileri, çok sayıda gazeteci de duruşmayı yerinde takip etti.

Altınay: “Sadece beraat talep etmiyorum, aynı zamanda kallavi bir özür bekliyorum”

Savcının mütalaasına karşı ilk savunmayı yapan Ali Hakan Altınay, savcılığın kendisinin Açık Toplum’da danışma kurulu ve yönetim kurulu başkanı, Anadolu Kültür’de yönetim kurulu üyesi olduğunu iddia ettiğini, ancak her ikisinde de olmadığını belirterek “Sadece beraatimi talep etmiyorum, kallavi bir de özür bekliyorum” dedi.

Yapıcı, Atalay ve Kahraman ortak savunma yaptı

Sanıklardan Ayşe Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman ortak savunma yaptılar. Ortak savunmada, “Gezi direnişi bu ülke tarihinin en demokratik, yaratıcı, eşitlikçi ve en kapsayıcı barışçıl kitlesel hareketi. Gezi, ölümcül polis şiddetine karşı her şehirde yankılanan barışçıl ve haklı tepkinin adıdır. İddia makamı çaresizce ve defalarca iddia etse de içeriden veya dışarıdan bir şefi, reisi, talimat vereni, tepe örgütü, finansörü yoktur, olamaz da” denildi.  

“Bu bir yargılama faaliyeti değildir, politik bir faaliyettir”

Sanıklardan Can Atalay, “Bu bir yargılama faaliyeti değildir. Sizi heyetinizdeki yargıçları tanımam ama ağır cezada yargılanan biri olarak bunu demek zorundayım, bu bir politik bir faaliyettir” diye konuştu. Sanık Çiğdem Mater ise sinemacı olduğunu belirterek “Bu mütalaa ve iddianameler 2013’teki protestoların toplumsal hafızadaki algısını değiştirmeyecektir. Gezi orada duruyor. Katılmadığım bir toplantı üzerinden savcılık makamı niyet okuyor, bununla kalmayıp suç yöneltiyor” dedi. Duruşmaya, öğle arası verildi.

Pazartesine ertelendi

Gezi Parkı Davası 25 Nisan Pazartesi gününe ertelendi. Dava avukatların savunması ile devam edecek.

- Advertisment -