Ana SayfaHaberler“Giriş-Gelişme-Sonuç!”: Saab Cafe kapandı

“Giriş-Gelişme-Sonuç!”: Saab Cafe kapandı

Ankara Kızılay’da ortaklarıyla açtığı Somali lokantası Saab Cafe’yi işletirken polis engellemesiyle karşılaşan, lokantasının ismini değiştirmek zorunda kalan ve son olarak Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilen ama mahkeme kararıyla serbest kalan Somalili Muhammed İsa Abdullah, lokantanın kapandığını duyurdu: “Binlerce izin olsa bile hiçbir işletme rutin haline gelen zulme karşı ayakta kalamaz maalesef.” Lokantanın Etiyopyalı diğer ortağı Mesaret Karakaya: “Artık bizden kurtuldunuz ve bütün sorunları çözdünüz. Teşekkürler.”

Ankara Kızılay’da faaliyet gösteren Somali lokantası Saab Cafe’nin sahibi Muhammed İsa Abdullah, lokantanın kapandığını açıkladı.

“Giriş-Gelişme-Sonuç!”

Lokantanın kapatılma sebebini soran bir kişiye Abdullah, “Binlerce izin olsa bile hiçbir işletme rutin haline gelen zulme karşı ayakta kalamaz maalesef” yanıtını verdi.

Muhammed İsa Abdullah, 2019’da açtığı lokantanın tabelasını, Ankara Emniyeti’nin baskısı nedeniyle pek çok kez değiştirmek zorunda kaldı.

Yaşadığı baskıları kamuoyuna duyurunca Muhammed İsa Abdullah’ın oturma izni iptal edilmişti. Kararın ardından Ankara İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunan Abdullah, olumsuz sonuç almasının ardından Anayasa Mahkemesi’ne de başvurmuştu.

10 yıldır Türkiye’de yaşayan Abdullah, 2021 yılında dokuz kişi ile altı gün boyunca nezarethanede tutulmuş, Serbestiyet’e verdiği röportajda karakolda kendilerine ‘Burayı Türkleştireceğiz, Somalilileri söküp atacağız’ denildiğini aktarmıştı.

Abdullah, oturma izninin iptal edilmesinden sonra hukuki süreç devam ederken 20 Eylül’de geri gönderme merkezine götürülmüş ve 25 Ekim’de serbest bırakılmıştı.

Bu yaşananlar nedeniyle MAZLUMDER, geçtiğimiz günlerde Muhammed İsa Abdullah’a İnsan Hakları Bireysel Mücadele Ödülünü verdi.

Lokantanın diğer ortağı Mesaret Karakaya da lokantanın kapanmasına tepki gösterdi:

“Artık bizden kurtuldunuz ve bütün sorunları çözdünüz. Teşekkürler”

- Advertisment -