Ana SayfaHaberlerGündemGökhan Zan meselesi hakkında neler biliyoruz?: Yer: AK Parti il başkanlığı tuvaleti,...

Gökhan Zan meselesi hakkında neler biliyoruz?: Yer: AK Parti il başkanlığı tuvaleti, aracı Coğrafya öğretmeni, telefon konuşmasını kaydeden kuzen Mihal

TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'dan "partinin tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiği" gerekçesiyle desteğini çekmişti. Ortaya çıkan ses kaydında Gökhan Zan’a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar ve TRT’de futbol yorumculuğu teklif eden Turgay Kocakaya, Hataylı, KPSS dersleri veren bir Coğrafya öğretmeni. AK Parti il başkanlığındaki tuvaletten aradığını söyleyerek Zan’a para teklif ederken Kocakaya’nın sesini kaydeden ise kuzeni ve AK Parti’ye yakın olduğunu söylediği Mihal Kocakaya. Görüşmenin neden bu şekilde kaydedildiği bilinmiyor. AK Parti cephesinden henüz açıklama yok. Gökhan Zan, kumpas iddiasıyla suç duyurusu yaptı.

TİP, yerel seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğini sosyal medya hesabından duyurdu. 

Zan o gece iki açıklama yaptı:

İskenderun Adliyesi önünde avukatı ile yaptığı ilk açıklamada Zan’ın avukatı konuşmasına “Müvekkilim Gökhan Zan’ın kişisel verileri ihlal edilmiştir.” diye başladı.

Zan’ın ikinci açıklamasında “TİP Genel merkezinin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının hiçbir yasal ve siyasal karşılığı yoktur. Adayım, çekilmiyorum.” dedi.

Daha sonrasında Gökhan Zan ve Avukatı, ismi geçenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

31.03.2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyım. Turgay K. ile yaklaşık 1 yıl önce depremden sonra tanıştık. Turgay K. benim adaylık olma sürecim içerisinde bana destek olacağını söyleyip o sırada bana kumpas hazırlığı içerisindeydi. Turgay K., Mihal K. ile birlikte benim kullandığım telefon numaramı arayarak sürekli iletişim halinde olarak adaylık sürecinde destek olacaklarını her türlü yardımı yapacaklarını söylediler. Yaklaşık 2 hafta kadar önce de Turgay K. ve Mihal K. ile birlikte İskenderun’da buluştuk. Bana adaylıktan çekilmem için baskı yaptılar. Turgay’ın, Mihal’i eskiden FETÖ’cü olduğunu, belalı olduğunu söyleyerek tehditvari konuşmalar yaptı. Benim zihinsel engelli kardeşim vardır. Ona da zarar vereceklerini adaylıktan çekilmezsem ona kötülük yapacaklarını söylediler. Bu şahıslar benden 5.000.000 TL tutarında ayrı para talep ettiler. Adaylıktan çekilmemem durumunda basına montaj ses kaydı vereceklerini söylediler.”

Sonrasında Gökhan Zan ve Tugaykocakaya’nın konuşmaları yayınlandı:

https://x.com/bpthaber/status/1769739364345446465?s=20

Konuşma şöyleydi:

Turgay Kocakaya: “Gökhan, 3 milyon tamam değil mi? Net, yani sıkıntı yok. Bana teslim edilecek.”

Gökhan Zan: “Neden 5 demedin?”

Turgay Kocakaya: “Devam ederim, ben bir teklifte buldum. Sana sormadan bir şey diyemedim ki.”

Gökhan Zan: “‘5 istiyorum’ de.”

Turgay Kocakaya: “Tuvaletten sessiz konuşuyorum. AK Parti İl Başkanlığı’ndayım. İçeride AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk ve Adem Yeşildağ var. Gündüz konuştuğumuzu konuştum. Adaylıktan çekilme asla olmayacak, ben zaten bunu garantiye aldık, dedim. Üç milyon veriyorlar. Kuzenim orada şunu söyledi, ‘ Ya bir pozisyon falan ama pozisyondan kasıt ne? Spor bakanlığı mı, işte belediye mi, yoksa külliye mi? Bize sorsun, biz de genel merkeze bildirelim. Olumlu olumsuz size döneriz Turgay Bey’ dediler.

Gökhan Zan: “Abi, şöyle herhangi bir şey olur. Bu spor yorumculuğu olur TRT’de. Hatayspor’la ilgili de olabilir. Mesela Hatayspor’u alırsak, Hatayspor’un orada sportif direktörü, CEO’su, başkanı gibi olabilir.”

Turgay Kocakaya: “Tamam canım. O kadar konuştuk ki sağ olsun çok iyi karşıladılar. Kahveler, sohbetler baya iyi karşıladılar yani. Ben bir iki hediye de getirdim. Ailede engelli var. Ailesini garantiye alması lazım. Hepsini söyledim, onu o yüzden yükseltebilirim rakamı. Beşe çıkarabilirim yani.”

Gökhan Zan: “Aynen aynen.”

Turgay Kocakaya: “Tamam canım. Koruma meselesini de açtım ben. Onda da sıkıntı yok. Korumayı da valilikten ayarlayacaklar.”

Gökhan Zan: “Tamam, sen hallettin ama benim haberim yok. “

Turgay Kocakaya: “Şeyi de sormayı unuttum. Dolar mı, TL mi? Onu da şimdi öğrenirim. Dolardır tabii.”

Gökhan Zan: “Herhalde, neyi soruyorsun abi, iyi misin sen? “

Turgay Kocakaya: “Ya 3 milyon TL değildir, dolardır. Zaten 3 milyon TL diye bir para mı kaldı?”

TİP’in Gökhan Zan’dan adaylık desteğini çektirecek telefon konuşmasının diğer ucundaki kişi Turgay Kocakaya, Youtube ve instagram üzerinden KPSS Coğrafya dersleri anlatan bir öğretmen.

“AK Parti ile iletişime geçip bana maddi destek bulabilir misin?”

Dün gece saatlerinde KRT’ye konuşan Kocakaya şunları söyledi:

“Etilerde bir kafede oturduk. Bana ‘Abi ben TİP’ten aday olacağım ama çekiniyorum. Barış Atay’ın (maddi anlamda) hali ortada. Senin bana bir sponsor bulman lazım, hem ben aday olunca yukarısı bana kızmasın.’ dedi.

Yukarısından kasıt ne? İktidar mı?

Evet, iktidar. Şahsi kanaatimce böyle bir şeyden rahatsız değil, memnun olurlar… O konuşmamızda bana ‘Abi benim aklımda başka bir şey var: Sen AK Parti ile iletişime geçip bana maddi destek bulabilir misin?’ diye sordu. Ben de benim bağlantılarım olmadığını; fakat bazı gazeteciler aracılığı ile iletişim kurabileceğimizi söyledim. Daha sonrasında bana maddi açıdan çok zor durumda olduğunu, araç giydirmeye bile paralarının olmadığını, ona çok destek olduğum için bana seçimlerden sonra önemli görevler vereceğini söyledi. Ben de Ankara’da AK Parti’nin içinde siyaset yapan Mihal diye bir yakınımı aradım, çok tanınan birisi değil.

30-40 bin liraya yakın bir hediye alıp Antakya’da Mihal’in sınıf arkadaşı olduğunu söylediği kişinin yanına gittik. Ben arabada bekledim, o AK Parti il binasın gitti. Daha sonra arabaya geldiğinde Gökhan’ın taleplerinin ne olduğunu anlatmasını, bunu da kayda almayı istedi.

Gökhan 21:00 gibi beni aradı. Ona AK Parti İl başkanlığında tuvalette olduğumu, isteklerini detaylıca anlatması gerektiğini söyledim. Mihal de bunları kaydetti. Sonrasında çok pişman oldum, silmesini istedim.

Mihal de bizi dümene getirmiş olabilir. Binaya girip çıkıyordu ama kimle görüştüğünü, ne konuştuğunu bilmiyoruz.”

Kocakaya, yayının ardından X hesabından bazı paylaşımlar yaptı.

O paylaşımlar şöyle:

“Bizim bilmediğimiz bir ilişkinin kurulmuş olması da bu kararı almamıza yeter”

T24’e konuşan Erkan Baş şunları söyledi:

Çeşitli iddialar; ses kayıtları falan konuşulmaya başlanınca Hatay örgütümüz Genel Merkezimize iletti bunları. Biz bunu doğrudan muhatabıyla konuştuk. Arkadaşlarımız orada bir değerlendirme yapmak için bilgi almak istediler. Bir kısmı için ‘montaj’ dendi. Bir kısmı için ‘Ben görüşmeyi yaptım ama içeriği şuydu’ dendi. Açıkçası gerçekten şu aşamada da ‘Şöyle bir suç var’ diyemiyorum fakat bizim açımızdan şeffaflık ve temiz siyaset bütün Türkiye’de en hassas olduğumuz noktalardan bir tanesi. İlkesel bir duruşumuz var ve bizim bilmediğimiz bir ilişkinin kurulmuş olması da bu kararı almamız için yeterli.

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki: “Gelsin bizim saflarımıza geçsin.”

“Siyasette futboldan daha zor ve daha acı oyunlar olabilir. Genel merekzinin de söylediği gibi adaylıktan çekilmeyi kabul etsin, bizim saflarımıza geçsin. CHP ile birlikte mücadele versim.”

Gökhan Zan, Hakan Tiryaki’nin açıklamalarına yanıt verdi: “Ben de bana destek olmaya davet ediyorum.”

“Davet” soslu tehditlere karnımız tok! Hatay halkının iradesine yapmaya çalıştığınız suikastlara itibar etmeyecek, yolumdan asla dönmeyeceğim. Hatay İttifakı, halkın ittifakıdır. Bu ittifakın adayı olarak seçime giriyorum ve TİP amblemi altında bulunan Gökhan Zan ismine verilen her oy geçerlidir. Ben de CHP yöneticilerini ve değerli CHP seçmeni kardeşlerimi, Hatay’ı kirli siyasetten arındırmak ve tertemiz bir sayfa açmak için bana destek olmaya davet ediyorum.”

- Advertisment -