Ana SayfaHaberlerDünyaGörüşmeye günler kala Putin'den Biden'a: 'Hollywood maçosu'

Görüşmeye günler kala Putin’den Biden’a: ‘Hollywood maçosu’

Rusya Devlet Başkanı Putin, NBC’ye verdiği röportajda “Siz katil misiniz” sorusuna gülerek yanıt verdi. Putin, Trump için de, “Eski ABD Başkanı Bay Trump'ın olağanüstü, yetenekli biri olduğuna inanıyorum, yoksa ABD Başkanı olmazdı" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’li mevkidaşı Joe Biden ile önümüzdeki hafta İsviçre’nin Cenevre kentinde yapacağı görüşme öncesinde NBC News muhabiri Keir Simmons’a röportaj verdi. Putin, Simmons’ın Biden’ın yorumuna atfen kendisine yönelttiği “Siz katil misiniz?” sorusunu gülerek cevapladı ve Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin “son yılların en düşük seviyesinde” olduğunu belirtti.

ABD Başkanının kendisini ‘katil’ olarak nitelendirmesini değerlendiren Putin, şunları söyledi:

“Görev sürem boyunca, her türlü bahane ve gerekçeyle, farklı çapta ve şiddette her açıdan ve alandan saldırılara alıştım ve hiçbiri beni şaşırtmıyor.”

Röportajda eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında da yorumda bulunan Rusya Devlet Başkanı, “Eski ABD Başkanı Bay Trump’ın olağanüstü, yetenekli biri olduğuna inanıyorum, yoksa ABD Başkanı olmazdı” dedi. Putin, şöyle devam etti:

“(Trump) Renkli bir kişiliktir. Beğenir ya da beğenmezsiniz. Ancak, o ABD müesses nizamından çıkmadı, daha önce yüksek düzeyli siyasetin bir parçası olmadı; bazıları bu durumdan hoşlanıyor, bazıları hoşlanmıyor ama bu bir gerçek.”

Öte yandan ABD Başkanı Biden’ın ‘kariyer adamı’ olduğunu ifade eden Putin, Biden’ın Trump’tan radikal bir biçimde farklı olduğunu ve bunun, siyasi ikna kabiliyetinden ziyade yetişkinliğinin neredeyse tamamını siyasette geçirmiş olmasından kaynaklandığını belirtti.

- Advertisment -