Ana SayfaHaberler“Gözleri dönmüş vaziyette ürünlere saldırıyorlar”

“Gözleri dönmüş vaziyette ürünlere saldırıyorlar”

Edirne Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, Edirne’ye günübirlik gelen Bulgaristan vatandaşlarının alışveriş çılgınlığını anlattı: “Sabah 6- 7'de geliyorlar alışverişlerini yapıyorlar geri dönüyorlar. Ayakkabı, halı, kilim aklınıza ne geliyorsa alıyorlar. Paraları değerli olunca delirmiş vaziyetteler. Bizim paramız önceden onlardan 2 kat değerliydi şimdi onların parası bizden 9 kat değerli onun için gözleri dönmüş vaziyette Edirne'de ürünlere saldırıyorlar.

Levanın değeri arttıkça Edirne’ye akın eden Bulgar turistin sayısı ve alış veriş trafiği de artıyor.

Kimi özel araçlarıyla kimi otobüslerle gelen Bulgar turistler sabahın erken saatlerinde geldikleri Edirne’de gönüllerince istedikleri gibi alış veriş yapmanın rahatlığını yaşıyor.

Genç yaşlı çoluk çocuk iğneden ipliğe her ihtiyaç için Edirne’ye gelen Bulgar turistler Edirne merkezde olduğu gibi Ulus Pazarında da tezgahları adeta boşalttı.

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, “Alışverişlerini çarşıdan, pazardan, tarihi çarşılardan, AVM’lerden yapıyorlar. Edirne ekonomisine katkı sağlıyorlar. Sabah 6- 7’de geliyorlar alışverişlerini yapıyorlar geri dönüyorlar. Ayakkabı, halı, kilim aklınıza ne geliyorsa alıyorlar. Önceden seçiyorlardı şimdi paraları değerli olunca delirmiş vaziyetteler. Tarihlerinde göremedikleri bir zenginliğe kavuştular. Bizim paramız önceden onlardan 2 kat değerliydi şimdi onların parası bizden 9 kat değerli onun için gözleri dönmüş vaziyette Edirne’de ürünlere saldırıyorlar” dedi.





Yeni yıl alışverişi için Türkiye akın eden Bulgarlar, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu.

Bütün yılbaşı alışverişini Türkiye’den karşıladıklarını dile getiren Bulgar vatandaşı Cengiz Osman “Ben Bulgaristan’ın Kırcaali kasabasından geliyorum. Bulgar Levası burada yüksek olduğu için bizi çok memnun ediyor. Allah razı olsun buradaki Türk kardeşlerimiz de bize çok yardımcı oluyor. Yılbaşı için halı, hediyelik eşyalar ve elbiseler alıyoruz. Yani her şeyi buradan alıyoruz. Bütün yılbaşındaki alışverişimizi burada yapıyoruz” dedi.

- Advertisment -