Ana SayfaHaberlerGuardian: Erdoğan’ın tatlı intikamı

Guardian: Erdoğan’ın tatlı intikamı

İngiliz gazetesi The Guardian, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin’i 50 saniye bekletmesini, Putin’in siyasi kariyeri boyunca beklettiği dünya liderlerini hatırlatarak haberleştirdi. Guardian’ın haberinde, olayı Erdoğan’ın 2020 tarihli Rusya ziyaretinde iki dakika boyunca bekletilmesinin “tatlı bir intikamı” olarak değerlendiren görüşlere de yer verildi.

The Guardian’ın listesi epeyce kalabalık: 2003’te 14 dakika bekletilen Kraliçe Elizabeth, 2015’te 1 saat bekletilen Papa Francis, 2018’de 45 dakika bekletilen ABD Başkanı Trump, 2014’te 4 saat 15 dakika bekletilen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve aynı yıl 4 saat bekletilen Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç.

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da 2020 ziyaretinde diğer dünya liderleri gibi bekletilme ritüeline maruz kaldığını ve ritüelin 2 dakika sürdüğünü hatırlattı. Guardian’a görüşünü açıklayan gazeteci Joyce Karam’a göre “Erdoğan’ın Putin’i beklettiği 50 saniye, kameraların önündeki o bıkkın bakışlar Ukrayna’dan sonra her şeyin ne kadar değiştiğini de gösteriyor. Bu tatlı bir intikamdı.”

Vicenews muhabiri Alec Luhn de “Erdoğan, Putin’e kendi ilacını tattırdı” dedi.

- Advertisment -