Ana SayfaHaberlerGülen’in yeğeni 15 Temmuz’la ilgili itiraflarda bulundu; babasının özür videosu yayımlandı: “İşte,...

Gülen’in yeğeni 15 Temmuz’la ilgili itiraflarda bulundu; babasının özür videosu yayımlandı: “İşte, zorla bu videoyu çekenler FETÖ’dür”

Fetullah Gülen’in 15 Temmuz’la ilgili itiraflarda bulunan yeğeni Ebuseleme Gülen, eski Zaman muhabirine röportaj verdiğini duyurunca, babasının 79 saniyelik videosu paylaşıldı: “Yazıp çizdikleri ‘bazı insanları’ çok üzdü. Oğlum adına onlardan özür dilerim. Beni hastaneye getiren, ilgilenen arkadaşlara da teşekkür ederim. Herkesten özür dilerim. Beni affetsinler.” Ebuseleme Gülen: “FETÖ vardır. Aha bu videoyu zorla yayınlayanlardır. Hırsız Cevdet Türkyolu… Korkma, titre! Seni YARGILATMAZSAK!”

Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, önce 15 Temmuz’la ilgili itiraflarda bulunmuş; ardından Fetullah Gülen’in, sağ kolu olarak bilinen Cevdet Türkyolu tarafından Pensilvanya’daki çiftlikten kaçırıldığını ve öldürülebileceğini iddia eden paylaşımlar yapmıştı.

Ebuseleme Gülen’in iddiaları üzerine Fetullah Gülen’in etrafındakilerin yönettiği “Herkul” sosyal medya hesabından, Fetullah Gülen’in fotoğrafları ile “doktorların tavsiyesiyle daha sakin bir ortama” götürüldüğü mesajı paylaşılmıştı.

Babası Mesih Gülen’in videosu paylaşıldı

Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki çiftliğinden bir video da paylaşan Ebuseleme Gülen, iddialarıyla ilgili olarak 15 Temmuz sonrası kapatılan Zaman gazetesinin eski muhabirlerinden Ahmet Dönmez’e röportaj verdiğini duyurdu.

Ebuseleme Gülen’in X hesabından bu duyuruyu yapmasından saatler sonra, babası Mesih Gülen’in bir videosu yayımlandı.

“Yazdıkları ‘bazı insanları’ çok üzdü, beni affetsinler”

Mesih Gülen videoda, Ebuseleme Gülen’in açıklamalarından üzüntü duyan “bazı insanlar”dan oğlu adına özür dilediğini duyurdu.

79 saniyelik videoda, oğluyla ilgili özür ve af dilekleri arasında, kendisini hastaneye getiren ama ismini vermediği “arkadaşlar”a teşekkür iletmesi de dikkat çekti.

Yayımlanan videoda Mesih Gülen, şunları söyledi:

“Ebuseleme Gülen’in birkaç gündür yazıp çizdiği şeylerden dolayı çok üzgünüm. Bazı insanları da çok üzdü. Tedavi görmesi lazım. Psikolojik sorunları var. Hatta intihar gibi bir şeye kalktı, Türkiye’ye gitmeye kalktı. Pencereden atlarken tuttuk vs.

“Beni hastaneye getiren, gelen arkadaşlara çok teşekkür ederim”

“Bu yaptıklarından dolayı üzüntü duyan insanlardan oğlum adına özür dilerim. Ben de çok perişanım. Kanser tedavisi görüyorum. Bana yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hastaneye getiriyorlar, geliyorlar, ilgileniyorlar. Onlara da çok teşekkür ederim. Herkesten özür dilerim. Allah yardımcıları olsun, beni affetsinler.”

“FETÖ vardır, aha bu videoyu zorla yayınlayanlardır”

Ebuseleme Gülen ise, babasının tedavi gördüğü hastaneden fotoğrafının yayımlanmasını “FETÖ taktiği” olarak adlandırarak şu paylaşımları yaptı:

“Fetö taktikleri giriş 101. Fetö vardır! Cemaatin mensupları değil belki ama aha bu videoyu zorla yayınlayanlardır! Hizmet ile fetö ayrı şeylerdir.

“Hırsız Cevdet Türkyolu Korkma, titre! Paçan tutuştu değil mi. Gidecek tüm kontrol, tüm para, krallığın. Seni YARGILATMAZSAK!”

“Türkiye’ye döneceğimi söylediğim için zorla hastaneye kapattılar”

Ebuseleme Gülen, yayımlanan videoda babasının dile getirdiği iddialar hakkında ise şu açıklamayı yaptı:

“İntihar etmedim. Türkiye’ye döneceğimi söylediğim için zorla hastaneye kapattılar. Babamdır, ellerinden ayaklarından öperim, canımdır, ciğerimdir, içinde bulunduğu durumu anlıyorum ve herkes de anlıyor. Benim tam da anlatmak istediğim, tarif etmeye çalıştığım çetenin çalışma şekli tam da bu.

Velev ki, intihar etmeye çalıştıysam -ki etmedim- keyfinden mi dener bunu bir insan? On binlerce insana yaşattığınız travmayı yok sayıp, ‘deli bu, lafına itibar olmaz’ demekle gerçekler örtülebilir mi?”

“Kaydın montajını yaparken bu tweet düştü”

Ebuseleme Gülen’in Ahmet Dönmez’e verdiği röportaj henüz yayımlanmamışken, Dönmez de Mesih Gülen’in videosunun yayımlanması üzerine bir açıklama yaptı. Dönmez, “Kaydı yaptıktan sonra Ebuseleme Gülen bir twit atarak bana röportaj verdiğini duyurdu. Birkaç saat sonra da, ben bu kaydın montajını yaparken bu twit düştü. İlginç. Zor zamanlar, zor kararlar” ifadesine yer verdi.

- Advertisment -